Ciurel: ”Doar jumătate din banii cu care CEO finanța Pandurii ajungeau la echipă!”
Ciurel: ”Doar jumătate din banii cu care CEO finanța Pandurii ajungeau la echipă!”
Ultra - Scurte19 august 2013

Laurentiu Ciurel
Cu toate că Marin Condescu a fost, la finele săptămânii trecute, la sediul CE Oltenia, pentru a prezenta documentele solicitate de conducerea companiei, cu privire la modul în care sunt cheltuiţi banii, conflictul dintre acesta și administrația gigantului energetic este departe de a se termina. Astfel, Ciurel a declarat, ieri, că va face ce nu au făcut până acum organele de cercetare penală: va scoate la lumină afacerile oneroase făcute pe spinarea echipei de fotbal Pandurii Târgu Jiu, patronate de Marin Condescu și asociații lui.
Mai mult, Condescu ar putea, chiar, să piardă șefia clubului de fotbal, în condițiile în care FNME nu mai are calitatea de acţionar la Pandurii Târgu-Jiu, pentru că nu şi-a achitat cotizaţia. Potrivit statutului, la următoarea şedinţă AGA, ceilalţi trei acţionari, în speţă CE Oltenia, Primăria Târgu-Jiu şi Artego, vor trebui să ia act de acest lucru.
”Eu am fost anchetat pentru 10.000 de euro, pentru poarta de la Rovinari, și abia după trei ani am primit NUP. Când este vorba despre zeci de milioane de euro, nu se întâmplă nimic. Dacă organele de control, care cercetează acest caz de la CS Pandurii, nu au ajuns la nicio concluzie și nu se întâmplă nimic, o să facem noi ceea ce ar fi trebuit să facă ele. Vom da publicității toate ilegalitățile, iar asta, curând. Vreau să se înțeleagă foarte clar, eu nu am nimic cu acest club. Pandurii a făcut performanță, a avut rezultate excepționale, pe bani foarte puțini, cu toate că fondurile acordate anual erau între 8 și 11 milioane de euro. Numai că din acești bani, la Pandurii ajungeau doar între 3 și 4 milioane de euro. Vom arăta unde s-a dus restul pentru că avem din ce în ce mai multe dovezi”, a precizat Ciurel.
De asemenea, se pare că se întoarce roata, și anume, acum e rândul CEO să ceară excluderea unui acționar al clubului Pandurii, și anume USMO, având în vedere că nu și-au plătit cotizația.
„După ce au constatat, în 17 iulie, la întâlnirea de taină, unde evident, nu am fost invitați, că USMO nu a dat niciun leu către CS Pandurii deși are calitatea de asociat, au renunțat la ideea excluderii CEO. Asta, după ce, în fiecare an, Marin Condescu gestiona fonduri de zeci de milioane de euro primite din minerit și energie. Nu le-a mers cu excluderea, că ar fi trebuit să se excludă și pe ei: primăria cotizează în sensul că a pus stadionul la dispoziția clubului, fără să dea vreun leu, Artego a cotizat puțin și rar, iar USMO, deloc. În aceste condiții, au renunțat să mai ceară excluderea companiei”, a spus Laurențiu Ciurel, care a mai precizat că, în următoarea ședință AGA, va cere excluderea USMO din acționariatul clubului Pandurii.
Singura variantă în care federaţia nu ar putea fi exclusă din asociaţie este ca şedinţa AGA să nu fie ţinută, lucru, de altfel, obişnuit în cazul Pandurii, când acţionarii nu s-au reunit decât după vreo lună şi jumătate de insistenţe din partea celor de la CE Oltenia.
Detalii, aici și aici.
 

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *