Ciurel: ''Reducerea numărului de certificate verzi ar duce la moartea mineritului în Europa!''
Ciurel: ''Reducerea numărului de certificate verzi ar duce la moartea mineritului în Europa!''
Ultra - Scurte17 iulie 2013

Laurențiu Ciurel, managerul privat al CE Oltenia, a declarat, ieri, că toate locurile de muncă din industria minieră europeană sunt puse în pericol din cauza unei decizii ce vizează reducerea numărului de certificate verzi.
Declarația acestuia vine după ce numărul certificatelor verzi ar urma să fie redus, la nivel european, cu 900 de milioane de bucăţi, măsură ce a mai fost încercată în primăvară, fără succes însă.
„Problema energiei pe cărbune se finalizează, se tranşează, nu în România, în Europa se închide, dacă se votează reducerea cu 900 de milioane de certificate. Asta înseamnă industria carboniferă în Germania, în Polonia, în Cehia, Bulgaria, Grecia şi România. Preţul ar urma să crească de la 4 euro cât e acum la 15 euro. Numai anunţul că ar urma să crească preţul a dus la o creştere a lui cu 25%. Nu mai există producător de cărbune din Europa care să reziste pe piaţă la un asemenea şoc. Se va închide industria energetică pe cărbune. S-a mai încercat lucrul acesta în primăvară şi atunci nu s-a reuşit”, a declarat Ciurel, care a menţionat că Germania şi Polonia s-au opus la vremea respectivă acestei măsuri. Detalii, aici.
 

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *