Ciurel vrea schimbarea modului de colectare a cotizațiilor de către sindicate
Ciurel vrea schimbarea modului de colectare a cotizațiilor de către sindicate
Ultra - Scurte10 iulie 2013

Conducerea CE Oltenia vrea să schimbe modul în care sunt colectate cotizațiile de către sindicate. Astfel, administrația gigantului energetic are de gând să solicite federațiilor sindicale din cadrul companiei listele cu membrii pe care îi au fiecare înscriși în fiecare organizație. Demersul vine în urma unor reclamații ajunse chiar la managerul CEO, Laurențiu Ciurel, care spune că s-a gândit să facă un alt sistem de colectare a cotizaţiilor către sindicate.
„Mi se reclamă că, abuziv sau din greşeală, cotizaţiile unui sindicat se virează în contul altui sindicat. Vreau să curm această suspiciune şi vreau ca sindicatele să-mi prezinte listele cu oamenii lor. O să creez alt cadru de strângere a cotizațiilor, pe baza unor tabele cu semnătura oamenilor. Am cercetat foarte atent Contractul Colectiv de Muncă și nu am de gând să-l încalc. Nu am nici cea mai mică intenție să destructurez sindicatele. O să vedeți, în timp, că administrația CEO se va înțelege foarte bine cu sindicatele. Eu am o problemă doar cu anumiți sindicaliști, care își urmăresc doar propriile interese”, a declarat Ciurel.
Prim-vicepreședintele FNME, Ion Rușeț, susține, însă, că modalitatea de colecare a cotizațiilor propusă de Ciurel ar încălca CCM-ul și cere discutarea problemei în comisia paritară.
„S-ar putea să fie o interpretare greșită a CCM-ului. Este necesară reunirea comisiei paritare pentru o asemenea chestiune. Se încalcă Contractul Colectiv de Muncă. Administraţia este cea care colectează cotizaţiile pentru sindicate încă din anul 1992 şi apoi le virează banii în conturi, se încalcă această cutumă. Suntem în dezacord cu administrația CEO și vrem să rezolvăm problema pe cale amiabilă”, a declarat Rușeț. Detalii, aici și aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *