Condescu, despre nemulțumirile colegilor din sindicat: ''Voi propune convocarea congresului FNME în octombrie''
Condescu, despre nemulțumirile colegilor din sindicat: ''Voi propune convocarea congresului FNME în octombrie''
Ultra - Scurte2 august 2013

Tot mai mulți sindicaliști îl somează pe Marin Condescu să își schimbe atitudinea, ori, în caz contrar, să plece de la conducerea FNME. Astfel, a venit rândul lui Nelu Roșca, lider de sindicat la Cariera Roşiuţa, să amenințe că că va părăsi FNME dacă sindicalistul Condescu nu-şi schimbă atitudinea.
“Mesajul meu este următorul, trebuie schimbată atitudinea conducerii FNME faţă de organizaţiile sindicale de bază, trebuie o reorganizare integrală de sus şi până jos a acestei federaţii. Dacă nu se va schimba în 30 de zile acest lucru, în forurile mele de conducere la sindicat la Cariera Roşiuţa o să iau o decizie şi în funcţie de ceea ce doresc membrii mei de sindicat“, a declarat Roşca la TV Sud.
Mai mult, Roșca a declarat că, în momentul de față, federaţia este în disoluţie.
„Dacă nu mai are soluţii, mandatele pe masă şi alegeri şi eu vă asigur că nu o să candidez. Nemulţumirea este că FNME la momentul acesta e în disoluţie, e clar. Au dat priorităţi altor activităţi decât a ceva ce trebuia să facem noi sindicatele“, a declarat Nelu Roşca,care a mai precizat că a fost într-o dimineaţă la federaţie şi nu a avut cu cine să vorbească.
Cu toate că sindicalistul Gheorghe Etăgan i-a dat dreptate lui Roșca, declarând că multe dintre reproșurile la adresa lui Condescu sunt adevarate, acesta a avut și unele critici la adresa liderului de sindicat de la Roșiuța.
„Am văzut şi eu emisiunea. Domnul Roşca vorbeşte prostii când se înflăcărează. Are probleme cu temperatura. Nu ştiu cum a spus că a fost aici şi nu a găsit pe nimeni că am vorbit cu el, eu şi cu Ruşeţ, trei sferturi de oră ieri dimineaţă. A fost injectat de actualul lui şef“, a spus Etăgan.
În replică, Marin Condescu le-a dat dreptate celor care spun că trebuie să aleagă între fotbal şi sindicate. Mai mult, liderul FNME a spus că va propune convocarea unui congres în octombrie, unde să fie discutate problemele apărute şi să se ia o decizie de comun acord. Condescu a mai precizat și că FNME nu este în disoluţie și că în ultima vreme a fost nevoie să acorde mai mult timp fotbalului, pentru că Pandurii este vicecampioana României și joacă pentru prima dată în cupele europene.
”La prima şedinţă a colegiului voi propune convocarea congresului FNME, în octombrie, dacă mi se va aproba. Trebuie respectate nişte termene. Ne vom strânge şi vom stabili împreună cine va primi pe mai departe responsabilitatea de a conduce sindicatul. Să ştiţi că şi la Pandurii sunt persoane care pot prelua conducerea, pentru că acum vorbim de un club cu patrimoniu, cu palmares, cu oameni care au deja experienţă, deci nu este o problemă să vină altcineva” a concluzionat Condescu.
Detalii, aici și aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *