Condescu: ''Niță se opune privatizării CEO, dar decizia finală nu îi aparține!''
Condescu: ''Niță se opune privatizării CEO, dar decizia finală nu îi aparține!''
Ultra - Scurte18 iunie 2013

Liderul FNME, Marin Condescu, a avut ieri o întâlnire cu ministrul delegat al Energiei, Constantin Niţă, subiectele fiind privatizarea CE Oltenia şi reducerea programului de lucru al salariaţilor companiei.  Condescu a declarat că ministrul Niță se opune privatizării majoritare, însă decizia finală nu-i aparţine lui.
„Punctul de vedere al Departamentului de Energie este susţinerea listării la bursă, nu privatizarea majoritară, dar nu poate decide în numele celorlalte structuri, Guvern, Ministerul Economiei. Strategia Departamentului de Energie este asta, de listare la bursă“, a declarat Marin Condescu.
Cât despre reducerea programului de lucru al salariaţilor de la cinci la patru zile, care afectează implicit vechimea în muncă, Condescu spune că ministrul a fost indus în eroare de directori din gigantul energetic, care l-au asigurat că oamenii nu pierd vechime prin măsura concediului fără salariu. Următoarea întâlnire între sindicate şi administraţie are loc pe data de 20 iunie, când Marin Condescu speră să se renunţe la ultimele două zile de fără plată, 21 şi 25 iunie. Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.