Conservatorii rup protocolul cu PNL, dar rămân în USL
Conservatorii rup protocolul cu PNL, dar rămân în USL
Ultra - Scurte21 iunie 2013

Conducerea Partidului Conservator a anunţat ieri că se desparte de PNL. Va rămâne în alianţa USL, dar ca partid distinct. Vestea este primită cu încredere de deputatul Răzvan Rotaru, recent intrat în PC Gorj, dar şi de preşedintele interimar Marius Borcan.
„Protocolul cu ACD fizic nu funcţionează. Nu prea au fost întâlniri în plan local, nici în plan naţional. Asta nu înseamnă că avem o problemă cu USL, USL rămâne în continuare cel mai drag proiect al PC şi credem că este izbânda cea mai puternică a PC, alături de PSD şi PNL. Pentru că întâlnirile acestea nu au prea existat, facem cunoscut că toate poziţiile PC de acum încolo sunt ale PC şi toate poziţiile PNL sunt ale PNL (…) Nu vizăm o rupere, nu vizăm o plecare”, a precizat purtătorul de cuvânt al PC, Bogdan Ciucă.
„E o veste bună. Eu şi la alegerile locale am spus să candidăm singuri. Fiecare partid să-şi vadă de treburile lui, e un lucru bun“, a declarat preşedintele Marius Borcan. Acum, PC Gorj are doi parlamentari, ca şi PNL.
Şi deputatul Răzvan Rotaru este de acord cu această decizie. Acesta a menţionat că şi la Senat, dar şi la Camera Deputaţilor sunt grupuri parlamentare PC. Rotaru, împreună cu senatorul Tudor Barbu şi ceilalţi membri PC au planuri mari cu acest partid. „Nu s-a rupt protocolul, dar vrem să ne vedem de treaba noastră. Vrem să ne pregătim pentru viitoarele alegeri, să trecem de pragul electoral fără să mai avem o locomotivă“, a declarat Rotaru. Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *