Conturi blocate pentru două primării din Gorj
Conturi blocate pentru două primării din Gorj
Ultra - Scurte25 iunie 2013

Primăriile Crasna şi Vladimir au conturile blocate din cauza arieratelor pe care le înregistrează, datorii ce se ridică, în total, la peste 160.000 lei. Dacă în luna ianuarie datoriile mai vechi de 90 de zile pe care le înregistrau primăriile din judeţul Gorj depăşeau suma de 20 de milioane de lei, acum arieratele sunt de circa două milioane de lei. Datoriile învechite pe care le au primăriile nu reprezintă debite pe programe guvernamentale sau europene, ci investiţii care s-au făcut la nivelul localităţilor cu bani de la bugetul local.
„Am discutat cu dumnealor şi reducerea arieratelor se va face la Vladimir în această lună, motivul nereducerii este că nu erau prevederi bugetare, deci practic se va face o rectificare bugetară la dumnealor. Crasna va achita luna viitoare atât aceste arierate cât şi altele care apar în curs, dumnealor vor să achite o sumă mai consistentă”, a precizat Gheorghe Paraschiv, trezorierul şef al Trezoreriei Gorj.
Autorităţile locale din Vladimir spun că vor încerca să achite cât mai repede suma datorată. „Vom face o rectificare bugetară ca să ne plătim aceste datorii. Am asfaltat nişte drumuri în comună şi de asemenea am refăcut grupul sanitar la o şcoală din localitate. Acestea sunt lucrările care s-au efectuat şi pentru care avem arierate”, a declarat Ion Ianăş, viceprimarul din Vladimir. Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.