Dian Popescu, afaceri ilegale în Ungaria și Gibraltar
Dian Popescu, afaceri ilegale în Ungaria și Gibraltar
Ultra - Scurte21 iunie 2013

Parchetul de  pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost sesizat de Direcţia de Finanţe Publice Gorj cu privire la un prejudiciu adus statului de către societatea comercială care aparţine lui Dian Popescu. În afara evaziunii fiscale, prin sustragerea de la plata impozitelor către România, senatorul mai este acuzat de fals şi uz de fals.
Liderul PNL Gorj este acuzat că ar fi înşelat statul cu aproape 2 milioane de lei prin tranzacţii fiscale inexistente cu două societăţi din Ungaria şi Gibraltar. Este vorba despre operaţiuni care au fost efectuate cu câţiva ani în urmă, doar că, prin influenţă, Dian Popescu a reuşit să suspende controalele de la Direcţia de Finanţe Publice Gorj.
În urmă cu aproximativ o lună, angajaţii Direcţiei Finanţelor din Gorj au decis să reia verificările asupra dosarelor vechi. Astfel, au început verificările în dosarul senatorului, ce se afla „în nelucru” de mai bine de 2 ani. În urma controlului s-a descoperit că firma Maserati a senatorului Popescu a desfăşurat operaţiuni fiscale cu două societăţi cu adrese în Ungaria şi Regatul Unit al Marii Britanii, mai exact în Gibraltar. De fapt, adresele sunt doar oficii poştale, pentru că cele două firme au fost de negăsit în cele două ţări.
„În fapt, în anul 2008 societatea contestatoare a încheiat contractul de prestări servicii din data de 20.06.2008 (închiriere de utilaje specializate în construcții, drumuri, conducte, terasamente, fără personal de deservire) cu o firmă din Gibraltar-Marea Britanie, iar in anul 2009, societatea contestatoare a încheiat contractul de prestări servicii de management și consultanță din 10 februarie 2009 cu aceeași firmă din Gibraltar – Marea Britanie, pentru care a fost întocmită o alta factură. Din valoarea totală, SC Maserati SRL a achitat doar o parte, aşa cum rezultă din fișa furnizorului din Gibraltar și extrasele de cont anexate în xerocopie la dosarul contestației. Organele de inspecție fiscală au considerat că pentru suma plătită furnizorului, societatea contestatoare avea obligația reținerii unui impozit pe veniturile nerezidenților, întrucât pentru firma din Gibraltar nu a prezentat certificatul de rezidență fiscală sau alt document eliberat de către o altă autoritate decât cea fiscală, care are atribuții în domeniul certificării rezidenței conform legislației interne a acelui stat, așa cum precizează legislația în vigoare în materie, care să certifice rezidența fiscală a agentului economic în statul respectiv” se arată în raportul de control al Finanţelor.
Tot din raportul celor de la Finanţe aflăm că, în 2008, Maserati închiriază utilaje de la FIXER 2004, „societate comercială şi de construcții în comandită din Ungaria, fără personal de deservire, care a întocmit către Maserati trei facturi fiscale”. La fel, din valoarea totală, Dian Popescu a achitat doar o parte, aşa cum rezultă din fişa furnizorului FIXER 2004 şi extrasele de cont anexate în xerocopie. Detalii, aici.
 

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.