Dian Popescu, despre situația de la Jilț Sud: ''CEO trebuie să asigure contracte firmelor prestatoare”
Dian Popescu, despre situația de la Jilț Sud: ''CEO trebuie să asigure contracte firmelor prestatoare”
Ultra - Scurte28 iunie 2013

Anunțul făcut de reprezentanții Jilț Sud, că vor concedia colectiv 330 de oameni, a speriat autoritățile locale din Turceni. Dian Popescu, senatorul de pe colegiul 1, și primarul orașului Turceni au făcut unele declarații despre problema socială ce se va crea în urma acestor concedieri colective.
„Această problemă trebuie tratată cu foarte multă seriozitate. Atât de factorii politici, cât și de mass-media. Voi purta discuții cu factorii de decizie din Gorj să vedem dacă putem face ceva, în privința disponibilizărilor. Trebuie să se oprească declinul Complexului Energetic Oltenia. Voi discuta și cu domnul prefect. CEO trebuie să asigure contracte firmelor prestatoare”,a declarat senatorul liberal Dian Popescu.
Autoritățile locale din orașul Turceni sunt speriate la gândul că, la primărie, o să vină să ceară ajutoare sociale majoritatea oamenilor ce vor rămâne fără locuri de muncă de la Sind Jilț. “Situația locurilor de muncă din zona Turceni este gravă. Avem probleme cu bugetul local, înregistrăm un deficit de 40 de miliarde de lei vechi. Speram să fie o creștere economică, dar ne-am înșelat. Am vorbit cu investitorii care vor să facă fabrica de gips-carton în zonă. Aceștia n-au renunțat la idee, numai că nu se știe în ce an vor demara acest proiect”, a precizat primarul orașului Turceni, Dumitru Gâlceavă. Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.