Disponibilizații de la Finanțe așteaptă, cu sufletul la gură, publicarea posturilor scoase la concurs
Disponibilizații de la Finanțe așteaptă, cu sufletul la gură, publicarea posturilor scoase la concurs
Ultra - Scurte9 august 2013

Incertitudinea încă domnește printre cei 266 de angajați disponibilizați de la Finanțe, care urmăresc anunţurile privind posturile scoase la concurs, deoarece vor avea la dispoziţie doar câteva zile pentru a-şi depuse dosarele. Până ieri, însă, nu a fost publicat nici un anunţ, dar surse din instituţie susţin că primele posturi ar putea fi publicate chiar astăzi.
Dacă pentru un post optează un singură persoană, postul va fi ocupat fără niciun concurs sau interviu. În condițiile în care mai mulți funcționari doresc să obțină același post, ei vor fi nevoiți să susțină un examen pentru funcția pe care vor să o ocupe. În acest moment, tensiunea este mare printre angajații care și-au primit preavizele, pentru că toţi spre să-şi păstreze locul de muncă dacă nu în Gorj, măcar în zona Olteniei.
Nu numai la DGFP Gorj au fost făcute disponibilizări în această săptămână. La Vama Târgu Jiu au primit preavize 11 din cei 19 salariaţi. Oricum, angajaţii Direcţiilor Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale nu şi-au mai putut exercita activitatea, joi, la intrarea în vigoare a Hotărârii Guvernului nr. 520/ 2013, prin care ANAF a preluat autoritatea vamală, susţine Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor „Pro Lex”.
„Problema este că s-au desfiinţat unele structuri şi înfiinţat altele, fără să se comunice angajaţilor deciziile de numire pe noile funcţii şi noile atribuţii. În aceste condiţii, nimic nu s-a mai mişcat prin Direcţiile Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale şi aparatul central al fostei autorităţi vamale. Practic, de la 01 august a.c. până la îndeplinirea formalităţilor de organizare şi de resurse umane nu mai avem control la produsele accizate, nu mai avem supraveghere vamală şi nici încasări ale creanţelor”, au precizat reprezentanţii „Pro Lex”.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *