Documentația pentru introducerea Ansamblului „Brâncuşi” în patrimoniu UNESCO, gata până la 15 august
Documentația pentru introducerea Ansamblului „Brâncuşi” în patrimoniu UNESCO, gata până la 15 august
Ultra - Scurte1 august 2013


Documentaţia pentru introducerea Ansamblului „Calea Eroilor” în patrimoniul UNESCO va fi gata până la 15 august, dă asigurări Pompiliu Ciolacu, șeful Direcției de Cultură Gorj. După ce va fi gata, proiectul va fi verificat, verificări ce o să dureze până în octombrie, după care urmează să fie depus pentru aprobare, urmând ca, în 2014, Ansamblul „Brâncuşi” de la Târgu-Jiu să devină obiectiv mondial UNESCO.
,,S-au făcut paşi importanţi prin introducerea Ansamblului Calea Eroilor în patrimoniul UNESCO şi din discuţiile pe care le-am avut la minister, pe 15 august, documentaţia va fi gata. Prin asta s-au făcut paşi importanţi şi prin implicarea primului-ministru, pentru că pe tema asta s-a discutat de foarte multă vreme, încă de la Revoluţie. Niciodată nu s-a ajuns în stadiul acesta. Am văzut o mai mare implicare din partea ministerului, a Institutului Naţional al Patrimoniului, a Primăriei Târgu-Jiu, care s-a mişcat cu tot ce ţinea de ea. Totul a avansat foarte mult. Până acum tot rămânea la stadiul de discuţie, se făceau doi paşi şi gata”, a declarat Pompiliu Ciolacu.

1 COMENTARII
  • Finalizarea dosarului pentru introducere 08.08.2013 la ora 12:46 pm
    [...] Pompiliu Ciolacu, șeful Direcției de Cultură Gorj, se bătea cu pumnii în piept că documentaţia pentru introducerea Ansamblului „Calea Eroilor” în patrimoniul UNESCO va fi gata până la 15 august, recent, Directorul Centrul Municipal de [...]
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.