Doi deputați gorjeni cu averi impresionante primesc, ilegal, bani de chirie
Doi deputați gorjeni cu averi impresionante primesc, ilegal, bani de chirie
Ultra - Scurte5 august 2013


Puțin peste 300 de parlamentari, din totalul de 409, au solicitat, zilele trecute, Camerei Deputaților, acordarea sumei forfetare de 4.000 de lei lunar, pentru a-şi plăti cazarea în Bucureşti în vacanţa parlamentară. Conform noilor prevederi din Legea nr.96/2006, acești bani de cazare pot fi dați doar „deputaţilor şi senatorilor care nu au domiciliul în Bucureşti sau judeţul Ilfov”, lucru care însă nu i-a oprit pe mai mulți aleși să bage acești bani în buzunar.
Din Gorj, doi parlamentari PSD, destul de înstăriți, au ales să igonre această prevedere, și să ceara bani de cazare, în ciuda faptului că dețin locuințe în Capitală, și anume Camelia Khraibani și Scarlat Iriza.
Pe lângă apartamentul din București, Khraibani deține cinci locuințe, conform declarației de avere, două în Romania și trei în Liban.Khraibani mai are un spațiu comercial, 11 terenuri care se întind pe zeci de hectare, două autoturisme de lux, un Audi şi un Volkswagen, şi depozite în bănci de 65.000 de euro. Toate acestea nu au oprit-o, însă, să mai ceară, ilegal, încă 4000 de lei, bani de chirie.
Cel de-al doilea caz este cel al lui Scarlat Iriza, tot de la PSD. Deputatul de Gorj, și el dețintător de mai multe case și terenuri, a primit moștenire, anul acesta, un apartament în Capitală. PE lângă banii încasați de la numeroasele sale firme, acesta mai primeste și 4000 de lei lunar, de la Camera Deputaților, pentru chirie.
După ce primesc cei 4.000 de lei lunar, aleşii nu sunt obligaţi de lege să motiveze cum au cheltuit banii. Ei dau doar o declaraţie pe propria răspundere.

Detalii, aici.

 
 

1 COMENTARII
  • Berca: ”Iriza și Khraibani să fo 06.08.2013 la ora 12:11 pm
    [...] cum am relatat și ieri, Scarlat Iriza și Camelia Khraibani au cerut suma de 4000 de lei, de la Camera Deputaților pentru [...]
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.