Dosar penal pentru delapidare, spălare de bani și evaziune fiscală, pentru trei foști directori ai UM Sadu
Dosar penal pentru delapidare, spălare de bani și evaziune fiscală, pentru trei foști directori ai UM Sadu
Ultra - Scurte3 septembrie 2013

Trei foşti directori generali, Lori Boian, Ilie Lăudat şi Nicolae Dijmărescu, un director de producţie, Gabriel Lucian Bogdan,  şi un magaziner, Ion Boncu,  de la Uzina Mecanică Sadu au fost puși sub urmărire penală, fiind acuzați de delapidare, spălare de bani și evaziune fiscală.  O parte dintre cei anchetați au fost audiați, ieri, la Parchetul Județean Gorj.
„Cei trei sunt acuzaţi de comiterea infracţiunii de instigare la delapidare. De asemenea, în sarcina lor se reţine comiterea unei infracţiuni prevăzută de o lege specială, infracţiune pentru care este cercetat şi un magazioner de la unitatea la care este angajat. Faţă de acesta s-a reţinut şi comiterea infracţiunii de delapidare”, a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului, procurorul Cristina Ciobanu.
Conform anchetatorilor, în perioada 2008-2012, din depozitele fabricii de armament ar fi fost scoase sute de tone de materiale şi introduse în producţie. Materia primă ar fi fost folosită fără a exista aprobări din partea Companiei „Romarm” sau a ministerelor de resort, respectiv din partea Ministerului Apărării şi cel al Economiei şi Comerţului.
„Procurorul a dispus începerea urmării penale, prin extinderea cercetărilor, față de trei foști directori generali ai UM Sadu și față de directorul de producție al acestei unități pentru comiterea infracțiunilor de instigare la delapidare și o altă infracțiune prevăzută de legea specială. De asemenea, s-a mai dispus începerea urmăririi penale și față de un magazioner al UM Sadu pentru infracțiunea de delapidare. S-a reținut că există indicii că persoanele cu funcții de conducere au dispus diminuarea rezervei de mobilizare aflate în prezent în administrarea Administrației Naționale a Rezervelor de Stat prin scoaterea unor cantități de materiale în valoare de peste 727 mii lei și introducerea lor în procesul de producere de muniție fără a fi întocmite documente legale care să ateste utilizarea acestora și influența pe care urmau să o aibă în prețul de cost al produselor finite. Cercetările continuă pentru stabilirea adevărului. Începerea urmăririi penale este un act procedural, iar cei cercetați se bucură de prezumpția de nevinovăție”, a mai precizat Cristina Ciobanu, purtătorul de cuvânt al Parchetului Gorj.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *