Două fabrici de brichetare, gazeificare şi lichefiere a lignitului la Motru, până în 2015
Două fabrici de brichetare, gazeificare şi lichefiere a lignitului la Motru, până în 2015
Ultra - Scurte1 iulie 2013

Conducerea CE Oltenia şi deputatul PSD, Camelia Khraibani, au anunţat, sâmbătă, că doi investitori din Germania şi Marea Britanie sunt interesaţi să dezvolte la Motru două proiecte pe bază de cărbune. Se preconizează ca investiţiile care ar crea aproximativ 320 de noi locuri de muncă să se realizeze în 2015.
Deputatul PSD, Camelia Khraibani, a spus că a găsit doi investitori în Germania şi Marea Britanie, care să facă la Motru o fabrică de brichetare a cărbunelui şi o alta de gazeificare şi lichefiere. Cele două investiţii ar crea astfel în jur de 320 de locuri de muncă în zonă.
Managerul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a afirmat că administraţia companiei a găsit soluţii alternative pentru vânzarea cărbunelui extras din carierele Lupoaia şi Roşiuţa, în condiţiile în care există perioade îndelungate în care nu funcţionează SE Craiova şi Işalniţa, termocentralele care consumă cărbunele de la Motru. „Doamna deputat ne-a făcut legătura cu o firmă care a fost pentru a doua oară în Gorj, pentru o investiţie care are la bază procesul de gazeificare şi lichefiere a lignitului şi valorificarea superioară a acestuia. Fabrica de brichete ar urma să consume de la 50 de tone pe oră la 50 de tone de cărbune pe zi, în funcţie de cerinţa de pe piaţă”, a declarat Ciurel. Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *