Etăgan, anchetat de poliție cu privire la strămutarea din 2011
Etăgan, anchetat de poliție cu privire la strămutarea din 2011
Ultra - Scurte7 august 2013

Vicepreședintele FNME Gheorghe Etăgan va trebui să dea explicații polițiștilor cu privire la strămutarea din 2011, de pe urma căreia s-a ales cu o vilă în cartierul Primăverii. Potrivit plângerii înainte de CE Oltenia către Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj, Gheorghe Etăgan a beneficiat de strămutarea respectivă chiar dacă nu a putut face dovada că are imobile în perimetrele de exploatare. Altfel spus, Etăgan a vândut şi a dat la schimb un teren şi o casă, care nu au fost şi nici nu vor fi vreodată afectate de lucrările miniere.
Demersurile pentru strămutare au început în 2011, cu fosta SNLO, condusă, la vremea respectivă, de Daniel Burlan. Pentru a nu păţi ca Ionel Manţog sau Ion Vulpe, în loc să îi fie casa reconstruită, a fost plătită cu bani cash. Astfel, Etăgan a dat la schimb doar terenul din Moşneni, comuna Fărcăşeşti, iar pentru casă a primit banii cash. Evident, nu putea primi terenul altundeva decât în cartierul Primăverii, unde, din 2012 de când a primit şi banii, s-a apucat să îşi ridice vila, o construcție de 200 de metri pătrați, în valoare de 90.000 de euro.
Strămutarea lui Etăgan a fost făcută, pur şi simplu, aiurea, având în vedere că terenul și casa sa se află în perimetrul de exploatare al unei mine de subteran închise, fosta Mină Fărcăşeşti, al cărei patrimoniu, în 2004, la reorganizarea sistemului minier şi energetic la Gorj, a trecut în cel al Carierei Roşia. Mai mult, în urma unor verificări făcute de CEO s-a dovedit că de la dosarul privind exproprierea lui Gheorghe Etăgan, de la Moşneni, lipseşte dovada că ar fi avut casă în perimetrul de exploatare.
Strămutarea fiind ilegală, CE Oltenia a înaintat, în acest sens, o plângere la IPJ Gorj, care anchetează, acum, acest caz.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.