Etăgan: ''Disponibilizații de la Olservmin nu vor fi preluați de Minprest!''
Etăgan: ''Disponibilizații de la Olservmin nu vor fi preluați de Minprest!''
Ultra - Scurte2 august 2013


Sute de angajați de la Olservmin au protestat, ieri,  în fața Casei de Cultură din Rovinari, când au aflat că au fost chemați acolo pentru a li se da deciziile de încetare a contractelor de muncă. În plus, cei disponibilizați se plâng de faptul că nu și-au luat salariile la zi și spun că nici măcar în preaviz nu sunt lăsați să stea. Mai mult de jumătate dintre aceștia nu pot să beneficieze de șomaj, și sperau să fie preluați de Minprest, așa cum au fost anunțați de Laurențiu Ciurel,  Vasile Antonie și Ion Călinoiu, însă acest lucru nu se va întampla, a anunțat liderul sindicalist Gheorghe Etăgan.

Mai mult, sindicalistul susține că oamenii au fost înștiințați că au intrat în preaviz de la jumătatea lunii iulie, dar și de faptul că nu își mai primesc bonurile de masă.
„Pot să vă spun că angajații au fost în preaviz din data de 13 iulie, e treaba directorului de la Olservmin că nu i-a anunțat și a șefilor de zonă, tichetele de masă știu că nu le mai primesc și au fost înștiințați și de acest lucru, și pot să vă spun că nu vor fi preluați de Minprest. Oamenii probabil au uitat aceste lucruri, că nu prea știu ei cum e cu codul muncii, fiind muncitori necalificați. Situația este gravă, pentru că din cei aproximativ 380 de salariați, numai 150 pot beneficia de șomaj, restul de 225 vor pleca pur și simplu acasă. Societatea Olservmin a intrat în insolvență”, a declarat Etăgan.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *