Exercițiu contraterorist, la Termocentrala Rovinari
Exercițiu contraterorist, la Termocentrala Rovinari
Ultra - Scurte18 aprilie 2013

sri

Răspunzând unei solicitări din partea S.C. Complexul Energetic Oltenia S.A., efectuate în scopul pregătirii personalului cu atribuții în realizarea securității proprii, Serviciul Român de Informații a realizat în data de 18.04.2013 la Termocentrala Rovinari, un instructaj de specialitate, în vederea îmbunătățării reacției în situația ipotetică a unei amenințări cu amplasarea unui dispozitiv exploziv.
Pe platforma industrială a societății au fost organizate o expunere pe teme adiacente protecției informațiilor clasificate, prevenirii și combaterii terorismului și un exercițiu aplicativ contraterorist, la care au participat specialiști ai Direcțiilor Județene de Informații Gorj și Dolj, reprezentanți ai Inspectoratelor Județene de Poliție, Jandarmi, Situații de Urgență, precum și responsabili ai Complexului, pe linia protejării obiectivelor.
Expunerea a atins aspecte de ordin legislativ pe aceste domenii, cu prezentarea componentelor Sistemului Național de Prevenire și Combatere a Terorismului, atribuțiilor și responsabilităților acestora, evidențiinde-se rolul Serviciului Român de Informații ca autoritate națională în materie.
Scenariul exercițiului a constat în investigarea și neutralizarea, de către echipa pirotehnică a SRI, a unui colet suspect, amplasat într-un punct important pentru activitatea și securitatea operatorului economic.
Demersul a vizat asigurarea unui răspuns conjugat la apariția unei amenințări de natură teroristă, în conformitatea cu procedurile de acțiune ale instituțiilor din cadrul Sistemului Național de Prevenire și Combatere a Terorismului, a cărui coordonare tehnică este asigurată de Serviciul Român de Informații.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *