Fostul ministru al Apărării: ''Dacă doar 25% din acuzațiile aduse lui Caragea sunt probate, avem o problemă serioasă''
Fostul ministru al Apărării: ''Dacă doar 25% din acuzațiile aduse lui Caragea sunt probate, avem o problemă serioasă''
InvestigatiiUltra - Scurte16 iulie 2013

 
Corneliu Dobrițoiu495
Cazul fără precedent al Inspectorului Șef al IPJ Gorj, Viorel Salvador Caragea, acuzat, în zeci de plângeri depuse împotriva sa, din 2009 și până acum, de abuzuri și hărțuire, șantaj și luare de mită, stergerea de probe în anchete, prietenie cu lideri ai lumii interlope și intimidarea unor martori, a fost semnalat și Comisiei de Apărare a Senatului. Acest lucru a fost confirmat de fostul ministru al Apărării, Corneliu Dobrițoiu, în emisiunea Ediție Specială, din data de 15 iulie a.c., de la Realitatea TV.

”Dacă doar 25% din acuzații sunt probate, avem o problemă serioasă”

”Acest caz a fost semnalat și în Comisia de Apărare din Senat, fapt ce ne-a determinat, la rândul nostru, să ne adresăm Ministerului de Interne, pentru a cere unele informații vizavi de memoriul care a fost înaintat comisiei. Faptele prezentate în acel memoriu sut deosebit de grave. Dacă 25% dintre ele se probează, atunci avem o serioasă problemă”, a declarat Dobrițoiu.

”Haiducii precum Caragea sunt susținuți politic în sistem”

Mai mult, fostul ministru al Apărării a precizat că astfel de ”haiduci”, nu rămân în sistem de capul lor, ei fiind susținuți politic. Dobrițoiu a mai spus și că nu înțelege cum a ajuns un astfel de individ la conducerea IPJ Gorj.
”Oamenii nu rămân în sistem , mai ales astfel de haiduci, precum Caragea, colindând prin colinele patriei. Ei au o anumită susținere. În plus, eu nu am înțeles în ce constă procesul de modernizare ale Poliției, eu vin din alt sistem, unde numirile se fac pe baza unor comisii de selecție, și se înaintează ministrului, ori așa ar trebui să se întample și la Ministerul de Interne”, a comentat fostul ministru al Apărarii.

”Dacă un om a stat trei săptămâni în greva foamei, înseamnă că în Gorj există o problemă”

Dobrițoiu a reliefat și că în Gorj există o problemă gravă, în condițiile în care un om de afaceri, Mihai Râmescu, a stat în greva foamei trei săptămâni, iar un altul, care a lucrat aproape 30 de ani în Poliție (n.n. – Daniel Crăciun), a ieșit public pentru a atrage atenția asupra abuzurilor pe care le comite șeful IPJ Gorj.
”Dacă am avut cazuri de om care a stat în greva foamei, ceea ce este un gest disperat, și avem aici în platou un om care a slujit această instituție (n.n. – Poliția) timp de 30 de ani, dacă nevoia îl aduce aici, înseamnă că acolo este o problemă gravă, ce trebuie rezolvată, în primul rând pentru instituție”, a mai spus Dobrițoiu, care a precizat că atitudinea și comportamentul șefului IPJ Gorj afectează grav spiritul de solidaritate din interiorul Poliției.
Dobrițoiu a încheiat prin a spune că ministrul Radu Stroe nu poate lua o decizie de unul singur, nefundamentată pe niște recomandări ale Corpului de Control, pentru că trebuie să respecte Legea Funcționarului Public, în caz contrar, Caragea putând câștiga, în instanța de contencios administrativ, împotriva Ministerului de Interne.

5 COMENTARII
 • jos baronul 16.07.2013 la ora 15:32 pm
  caragea seful IPJ GORJ este reprezentantul coruptiei, incompetentei si abuzurilor. a transfornat ipj gj intro afacere de familie, sunt promovati numai supusi lui oameni de afaceri cu bani, firme prin interpusi, soacre, soti, cu contracte de miliarde la banul public. exemlu seful de la economic cu afaceri de sute de miliarde ale firmei elsimida in minerit si termocentrale .toate promovarile le face fara un adevarat examen, participa omul si locul, asta dupa ce omul are girul sau si a achitat taxa de examen. Daca asemenea oameni mai sint in politie,ar fi cazul ca d-ul stroe sa faca curatenie urgent!.... Veniti la Gj d-lor ziarişti ca aici e caracatiţa şi mafia în poliţie,aici sunt mulţi bani din minerit şi termocentrale din care se înfructă acest baron de nu i mai ajunge nimeni la nas,a citizat la liderii PDL de au nenorocit politia.RUŞINE cu astfel de tablagii cu nu fac cinste uniformei. felici tari pt. articol si continuati investigatia de demascare a acestui condeescu al politiei gorjene ,care rezista sub toate guvernele datorita taxelor imense pe care le achita ...dl ministru trebuie sa ia urgent masuri cu acest tablagiu de la circulatie ajuns peste noapte seful politiei ,aceasta fiind o palarie prea mare pentru un creier atat de mic…veniti la gorj si stati de vorba cu agentii de politie ..cred ca suta la suta dintre acestia sant scarbiti de aceasta conducere ..am ajuns sa ne fie sila sa mergem la serviciu din cauza presiunilor la care santem supusi ...amenintarea si santajul sant la ordinea zilei
 • ninu 17.07.2013 la ora 0:40 am
  rusine sa va fie domnilor care il tineti in brate pe coruptul Caragea! nu va mai compromiteti numele cu o rusine nationala. Caragea reprezinta cancerul politiei romane. lipsit de educatie si profesionalism. s-a inconjurat de sclavi si obedienti prin care si-a rezolvat toate abuzurile. debarasati-va de asemenea specimen! desi Caragea este o rusine nationala au facut zid in jurul lui marii corupti ai judetului. asa se protejeaza mafia si coruptia din judetul Gorj. domnilor decidenti din judetul Gorj, nu va compromiteti numele cu coruptul de Caragea! daca esti atat de corect si cinstit caragea cum te lupti cu mafia cand tu esti varful coruptiei si abuzurilor din judetul Gorj. ai uitat cand duceai spagi la unii decidenti politici sa te tina pe functie? organizai defilari cu 40 de politisti si caini prin judetul Arad cand era Igas ministru. poate te duci acum la Falca sa-i asiguri si lui protectia in continuare, ca tot erai un sclav al PDL-ului. iti amintim de intalnirile tale cu Ruset prin Motru si restaurantul din Barsesti, cat si slugarnicia ta fata de Mantoc. ai facut de rusine, Caragea, politia romana.
 • cornel 17.07.2013 la ora 21:03 pm
  Sa te duci in . . . mata de nemernic ce esti .citi bani ai stris tu de la oamenii de afaceri din jud asta.o sa te duci dracului cu ei cu tot ca oamenii s au desteptat si nu te mai suporta .mai ales politistii de care ti ai tot batut joc.ar fii bine sa ti iei si strutii cu tine si pe toti lingaii tai
 • Ion Popescu 18.07.2013 la ora 13:57 pm
  Cam intarzie decizia in privinta militianului sef !
 • politist din gj 21.07.2013 la ora 21:45 pm
  TOATA LUMEA STIE CA TOBA ESTE CEL CARE IL TINE IN BRATE PE ACEST PARVENIT. CUM CREDETI VOI, OAMENI BUNI, CA O SA FIE EL PEDEPSIT PENTRU CEEA CE A FACUT SI CONTINUA SA FACA??? INDICATORII PE CARE II ARE INSPECTORATUL PE LINIE ECONOMICA , DESPRE CARE SE SPUNE CA SUNT PRINTRE CEI MAI BUNI, SUNT FACUTI DIN CREION, E O ABUREALA TOTALA….CUM SA FIE ASA CEVA ADEVARAT? EL CREEAZA INDICATORI BUNI PE BANDA RULANTA, CU CONSTATARI DE 2 LEI, INFRACTIUNI DE NIMIC, CARE NICI NU AJUNG IN INSTANTA…… TOTUL E O MARE ABUREALA DE-A LUI CACARAGEA!!!! ACUM E MOMENTUL SA FACA SI POLITISTII GREVA FOAMEI. ….DE CE NU IESIM LA ATAC CU TOTII, DE CE SA NE LASAM INJOSITI MEREU….SA SPUNEM CUM NE DENIGREAZA MUNCA SI CALITATILE,,,, SA SPUNEM TOTI ABUZURILE LUI ….. SA NU MAI ASTEPTAM, CA DACA STAM CA PANA ACUM, NU O SA SE INTAMPLE NIMIC…. E NORMAL CA PROSTIMEA SA IL APRECIEZE PE PROST, CE STIE PROSTIMEA CE ESTE IN INTERIORUL INSTITUTIEI…. DIN CATE DOSARE A AVUT LA PARCHET, TOATE S-AU FINALIZAT FAVORABIL PT EL DEOARECE MARTORII, ADICA COLEGII NOSTRI, AU MINTIT, NU AU SPUS ADEVARUL, FIIND APOI RASPLATITI CU FUNCTII DESTUL DE BUNE… DACA NOI NU INCEPEM CE INCEPUSEM, DAR, DUSI DE NAS, AM RENUNTAT, O SA NE FIE TOT CA ACUM, PENTRU MULTA VREME
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *