Giorgi și Văcaru, viață frumoasă pe banii Minprest
Giorgi și Văcaru, viață frumoasă pe banii Minprest
Ultra - Scurte18 iulie 2013

Nu a trecut nici un an de când liberal Gabriel Giorgi şi social-democratul Alin Văcaru au fost numiți director general, respectiv adjunct, al Minprest Serv SA Rovinari, că deja, s-au strând nenumărate nemulțumiri ale angajaților cu privire la aceștia. Astfel, în timp ce societatea abia o duce de pe o zi pe alta, surse din cadrul Minprest au dezvăluit că Girogi și Văcaru au achiziționat tablete și telefoane de ultimă generație, fac deplasări la reuniunile de partid cu maşinile din dotarea unităţii şi se duc la cursuri de perfecţionare, pe litoral,  deloc ieftine, ale căror rezultate încă nu sunt vizibile.
Una din nemulțumirile angajaților este că, pe 19 şi 20 aprilie a.c., Alin Văcaru a mers la congresul PSD din București, cu mașina Minprest, încasând pentru acest lucru şi diurnă de la societate. Văcaru s-a justificat apoi, printr-un ordin de deplasare la firma Tehnovap Bucureşti, cu care unitatea la care este director nu are niciun fel de colaborare. „Am fost la Tehnovap pentru că am cumpărat un aspirator cu o sută de milioane de lei vechi şi pentru că a venit prin curier, nu ştiam să-l folosim, aşa că am fost la o prezentare a produsului. Da, am fost cu maşina unităţii şi am încasat diurnă, aşa cum e prevăzut în contract când se pleacă în delegaţie. Întâmplarea a făcut ca congresul PSD să fie în aceeaşi zi” a încercat să explice Văcaru.
Mai mult, cei doi directori au cheltuit, din banii societății, 9800 de lei, plus diurne și combustibil, pentru cursuri de perfecționare profesională, lucru recunoscut și de Giorgi.  „Da, am fost la Mamaia la cursuri. Eu pe control intern şi d-na Sidorof pe achiziţii publice. Avem un buget de 100.000 de lei pentru pregătire profesională în 2013” a declarat acesta.
Unele surse mai susțin că Giorgi pregătise posturi importante în cadrul unităţii prin înfinţarea unui birou de investiţii şi a unui compartiment juridic, însă Consiliul de Administraţie al societăţii nu a aprobat, în şedinţa de luni, 15 iulie, organigrama propusă, care adăuga la personalul TESA încă 8 persoane, la cele 74 existente. În plus, aceleași surse mai afirmă că persoanele agreate de cei doi directori au beneficiat în ultima vreme de creşteri salariale, în timp ce salariaţilor de rând le-a fost introdus sporul de vechime în salariu.
„Eu vă asigur că aceste lucruri nu sunt adevărate. Consumurile la carburanţi la maşinile ce deservesc personalul TESA au scăzut, în primele şase luni ale acestui an, cu 3.000 de litri, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, iar la maşina directorului, cu 900 de litri. Societatea a avut un profit pe primele şase luni din 2013 de 550.000 de lei”, a declarat Giorgi, care a adaugat și că de fapt au fost mărite salariile doar la cinci persoane, dar suma pe care acestea o vor lua în plus nu depăşeşte 50 de lei. Detalii, aici.

1 COMENTARII
  • gorjanul 18.07.2013 la ora 12:39 pm
    Nici ciumpalacii astia doi nu au avut jucarii cand au fost ,, mici '' .Acum cand sunt ,, mari '' au tot ce vor muschii lor . Din pacate din banii unitatii pe care in loc sa o administreze cu buna credinta o devalizeaza . Si asta e doar inceputul fiindca pofta o sa le vina ,,,,mancand . Ce sa te astepti de la doi martani cu muci la nas .
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.