Giuran află, astăzi, dacă scapă de arest
Giuran află, astăzi, dacă scapă de arest
Ultra - Scurte1 august 2013

Nicolae Giuran, fostul director din minerit achetat în cazul ”Fluerătoru”, a depus la instanţele de judecată două cereri de eliberare condiţionată, în primele două zile ale acestei săptămâni. Dacă la prima cere a primit termen de judecată la Judecătoria Târgu Jiu tocmai pe 14 august, în condiţiile în care pe 15 expiră actualul mandat de arestare preventivă, la cea de-a doua cere judecătorii urmează să dea un verdict în cursul acestei zile. Sentinţa nu va fi definitivă şi, chiar dacă îi va fi favorabilă lui Giuran, acesta nu va fi lăsat imediat în libertate.
Giuran a fost arestat preventiv, alături de Sandu Gheorghe Benga şi de liderul sindical Cristea Fluerătoru, într-o anchetă privind modul în care s-a realizat reabilitarea drumului dintre Miculeşti şi Ştiucani, anchetatorii stabilind că lucrările au fost făcute de mântuială, ceea ce explică şi starea proastă a carosabilului. Prejudiciul în dosar este estimat la 1 milion de lei.
Ceilalți doi suspecți arestați preventiv nu au depus cereri de eliberare condiționată. Fluerătoru nici nu ar fi putut formula o astfel de solicitare, el fiind în stare de recidivă, după ce anul trecut a primit o condamnare cu suspendare de un an pentru că l-a agresat într-un scandal pe soţul actualei deputate de la Motru, Camelia Khraibani. Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.