Giuran, interceptat telefonic: “Mă gândesc să fug dracu', să nu mai mă uit în spate deloc!“
Giuran, interceptat telefonic: “Mă gândesc să fug dracu', să nu mai mă uit în spate deloc!“
Ultra - Scurte14 august 2013


Sindicalistul Cristi Flueratoru și inginerii Nicolae Giuran şi Sandu Benga, trimiși în judecată pentru fapte de corupție legate de modul în care s-a realizat reabilitarea drumului Ploştina-Ştiucani, au avut parte, o bună perioadă de timp, de supraveghere aproape permanentă din partea organelor statului.
Mai mult, aceștia au fost interceptați chiar și în celula din subsolul IPJ, după ce au fost arestaţi. Astfel, ies la iveală, din diferitele discuţii purtate de aceştia cu persoane care aveau cunoştinţă de derularea anchetei penale, amănunte halucinante. Din respectivele interceptări se poate observa că cei trei erau foarte preocupați și speriați de neregulile identificate de către experți cu ocazia verificărilor la fața locului. În majoritatea discuţiilor, Nicolae Giuran îl găsea vinovat pe Fluerătoru de situaţia în care se află.
De asemenea, din conversațiile telefonice pe care le-au avut cu diferiți oameni, reise, clar, că cei trei au încercat să influențeze cursul diverselor expertize făcute la drumul Ploștina-Știucani. Sandu Benga, ştiind că a întocmit în fals mai multe documente ce atestau efectuarea unor lucrări care în realitate nu fuseseră executate, a luat legătura cu o persoană din Dr. Tr. Severin, cu intenţia ca acesta să intervină pe lângă soţul expertei contabile care este comisar în cadrul Gărzii Financiare Gorj, în vederea întocmirii unui raport de expertiză favorabil acestuia.
În timpul derulării expertizei tehnice, sindicalistul Fluerătoru a luat legătura cu o persoană martor în dosar pentru a interveni pe lângă expertul tehnic în aşa fel încât rezultatul expertizei să-i fie unul favorabil.
Din interceptări mai reise și că, Nicolae Giuran, speriat de ancheta procurorilor, a dorit, la un moment dat, să păresească țara.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.