Greg Konieczny, FP: ''CEO va intra în insolvență dacă nu iși reduce costurile de producție!''
Greg Konieczny, FP: ''CEO va intra în insolvență dacă nu iși reduce costurile de producție!''
Ultra - Scurte22 iulie 2013

Greg Konieczny, Manager de Fond al Fondului Proprietatea, a declarat, în cadrul unui interviu oferit cotidianului Pandurul, că varianta intrării în insolvență a CE Oltenia este foarte reală, dacă gigantul energetic nu își va reduce costurile de producție. Mai mult, acesta a spus că, și în condițiile în care FP merge mai departe cu procesul din instanță, în care contest[ numirea lui Laurențiu Ciurel în fruntea CEO, fondul susține orice măsuri pe care acesta le ia în în interesul companiei.
Konieczny a arătat că și alte instuții, precum FMI, au identificat nevoia unei restructurări de personal la CE Oltenia, pentru a putea deveni competitivă pe piata energiei. În afara reducerii personalului, mai este nevoie si de optimizarea proceselor de producție si a operațiunilor, precum și reducerea costurilor fixe, reducerea costurilor materiale, optimizarea consumurilor și a cheltuielilor cu serviciile achiziționate, redimensionarea cheltuielilor generale și administrative având in vedere fuziunea care a dus la constituirea CE Oltenia și aprofundarea integrării între sucursalele complexului, a mai spus Konieczny
Întrebat ce părere are referitor la declarația managerului Laurențiu Ciurel, cum că, în toamnă, compania ar putea intra în insolvenţă dacă nu va pătrunde în piaţă, Konieczny a recunoscut că CE Oltenia are dificultăți uriașe în vânzarea energiei electrice pe piața liberă, din cauza costurilor mari de producție. Mai mult, acesta a declarat că acest risc trebuie luat in considerare, dacă masurile de reducere a costurilor nu sunt aplicate în mod consecvent și cu determinare.
Konieczny a încheiat, spunând că Fondul Proprietatea își menține părerea conform căreia numirea lui Laurenţiu Ciurel în funcţia de manager privat nu a respectat procedura legală. ”Vom lua toate măsurile necesare pentru a asigura că legislația în vigoare este respectată în toate companiile din portofoliul nostru” a conchis Greg Konieczny. Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *