Grupul energetic de la Motru începe să prindă contur
Grupul energetic de la Motru începe să prindă contur
Ultra - Scurte12 iulie 2013

Realizarea grupului energetic de la Motru începe să prindă contur. Conform studiului de fezabilitate, ce tocmai a fost terminat, valoarea investiţiei se ridică la aproape 200 de milioane de euro, iar profitul anual va fi de 16 milioane de euro. Astfel, după aprobarea indicatorilor tehnico-economici de către consilierii locali, partea privată a investiţiei urmează să fie scoasă la licitaţie internaţională.
„Miercuri am recepţionat studiul de fezabilitate. În consiliul local care va avea loc la sfârşitul acestei luni se aprobă indicatorii tehnico economici din studiul de fezabilitate, ca după aceea să se constituie parteneriat public-privat, iar partea privată se va scoate la licitaţie internaţională. Conform studiului făcut de cei de la Bucureşti, valoarea termocentralei ar fi de 186 de milioane de euro. Conform studiului s-ar crea în jur de 200 de locuri de muncă, iar profitul estimat de către proiectant ar fi de 16 milioane de euro din primul an, după care profitul s-ar putea mări. Aşteptăm să vedem cine vine la licitaţie, dacă nu vom reuşi în primă fază să găsim un investitor, vom scoate investiţia la licitaţie până îl vom găsi. Licitaţia va avea loc către sfârşitul anului”, a declarat Dorin Hanu, primarul din Motru.
Autorităţile locale din Motru mai spun că, dacă lucrurile vor decurge conform planului, termocentrala ar putea funcţiona peste doi ani. Până în prezent, s-au arătat dispuşi să investească în grupul energetic de la Motru oameni de afaceri din China, Germania şi Ucraina. Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.