Guvernul Ponta nu se grăbește să rezolve problema concediaților de la firmele sindicale
Guvernul Ponta nu se grăbește să rezolve problema concediaților de la firmele sindicale
Ultra - Scurte5 septembrie 2013

Guvernul Ponta nu se grăbește să rezolve problema celor 350 de persoane care au dat pământurile către CEO, dar au fost concediate de la firmele sindicatelor. Astfel, memorandumul care permitea angajarea acestora la Minprest nu a fost discutat, ieri, în şedinţa de guvern, aşa cum s-au aşteptat autorităţile locale. În aceste condiţii, angajarea celor care şi-au dat pământurile la minerit pentru un loc de muncă la Olservmin sau Sind Jilţ, și apoi lăsaţi pe drumuri acum câteva săptămâni, nu se va putea face la 15 septembrie, aşa cum au promis Ion Călinoiu, parlamentarii PSD, și chiar şefii Minprest, liberalul Giorgi şi pesedistul Văcaru.
Chiar dacă această problema nu a fost discutată ieri, în ședința de Guvern, Alin Văcaru, director adjunct al Minprest, nu vede vreun motiv pentru care Guvernul să nu adopte memorandumul. „Sunt convins că se va aproba, pentru că am arătat că este nevoie de acele servicii pentru care am făcut noi fundamentarea şi Complexul Energetic Oltenia are suma respectivă pentru acei oameni pentru a le acoperi salariile şi alte cheltuieli care sunt cu salariaţii. Dacă nu facem noi acele servicii, va fi nevoie să  o facă altă firmă”, a declarat Văcaru.
La fel crede și deputatul PSD Mihai Weber, care este de părere că memorandumul va fi adoptat. Mai mult, acesta a mai ținut să precizeze și că, în caz că guvernul nu va adopta Memorandumul, va găsi o soluţie pentru cele câteva sute de persoane rămase fără loc de muncă de la firmele prestatoare ale CE Oltenia.
În cazul în care memorandumul înaintat de  CE Oltenia şi Minprest nu va fi adoptat de guvernanţi, se ia în calcul varianta ca foştii salariaţi ai firmelor sindicale să fie reangajaţi la Olservmin.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *