Încă o firmă sindicală în faliment
Încă o firmă sindicală în faliment
Ultra - Scurte12 august 2013

Decizia luată de managerul CEO, Laurențiu Ciurel, de a nu mai prelungi contractele pe care giganul energetic le avea cu firmele patronate de lideri de sindicat a mai făcut o victimă. De această dată este vorba despre Iniţiativa Grup SRL, una din firmele sindicalistului de la Motru, Cristea Fluerătoru, aflat în arest preventiv pentru mai multe infracţiuni de corupţie. Dacă până nu de mult, societatea încasa sute de mii de euro pentru spălatul holurilor pe la subunităţile miniere de la Motru, acum a ajuns în faliment, procedura fiind aprobată de instanţă.
Societatea, în ciuda sumelor mari pe care le încasa pentru serviciile prestate, a avut mai mereu probleme, în 2010, de exemplu, figurând cu datorii de aproximativ 1,1 milioane de lei, în 2011 cu datorii de 1,5 milioane de lei, iar în 2012, la închiderea exerciţiului financiar pe 2011, figura cu datorii de peste 1,6 milioane de lei şi fără nici un leu în conturi. De altfel, Iniţiativa Grup a luat fiinţă, în 2005, pe fondul falimentului unei alte firme sindicale, Iniţiativa Sind, firmă care, la fel ca şi cea care a intrat acum în insolvenţă, are în spate sindicatele conduse de Fluerătoru, din subteranul de la Motru.
În perioada 2009-2011, firma a avut contracte de peste 250.000 de euro doar pentru servicii de curăţenie prestate pentru subunităţile SNLO, după o licitație la care a participat doar societatea Iniţiativa Grup.
În prezent, Cristea Fluerătoru este în arestul Poliţiei, fiind reţinut pentru 29 de zile într-un dosar privind drumul care leagă Motru de Slivileşti, lucrare care a adus fostei SNLO un prejudiciu de aproximativ 930.000 de lei.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.