Inculpații din dosarul „Romsilva-Buldotanc”, închisoare cu suspendare
Inculpații din dosarul „Romsilva-Buldotanc”, închisoare cu suspendare
Ultra - Scurte10 iunie 2013

Ion Dumitru, fost deputat PSD şi fost manager-director general al RNP – Romsilva, a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la trei ani de închisoare cu suspendare, înlocuită cu un termen de încercare de 6 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în dosarul Romsilva II. În acelaşi dosar, Dumitru Bunea, fost director al Direcţiei Investiţii, şi Elena Dumitru, fost director al Direcţiei Economice, ambii membri în Consiliul de Administraţie al RNP Romsilva, au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată.
De asemenea, Bogdan Florin Stanciu, administrator la SC Eufrat SRL Târgu-Jiu, a primit tot trei ani de închisoare cu suspendare. Numele lui Stanciu este însă legat și de cel al fostului prefect Mugurel Surupăceanu, şi el fost deputat şi inculpat în dosarul Buldotanc 2, ce priveşte o achiziţie similară făcută de fostul Complex Energetic Turceni, procesul fiind pe rol la Tribunalul Gorj. În schimb, instanţa i-a achitat pe mai mulți foști directori din Romsilva.
Curtea supremă a mai dispus ca Ion Dumitru, Dumitru Bunea, Elena Dumitru şi Stanciu Bogdan Florin să plătească în solidar suma de 614.322,74 de lei cu titlu de despăgubiri către Romsilva, primii trei având de achitat alţi 1.071.320 de lei cu titlu de despăgubiri către regie. Decizia instanţei este definitivă.
Potrivit DNA, în cursul lunii iulie 2003, SC Severom Trans SRL, societate fantomă, a importat din Ucraina un utilaj sub denumirea buldozer universal cu macara hidraulică pe şenile, ce era de fapt un vehicul de tip militar, destinat îndepărtării, respectiv aşezării de obstacole, de către trupele de geniu. Utilajul consuma în jur de 80 de litri de motorină pe oră, neîncadrându-se sub nicio formă în normele europene privind poluarea şi consumul. Utilajul a fost introdus în ţară la preţul de 6.250 de dolari, în urma unei aşa-zise licitaţii, însă RNP Romsilva a plătit pentru el suma de 294.330 de dolari. Suma de 868.569,576 de lei reprezintă, potrivit sursei citate, avantaj patrimonial în folosul S.C. EUFRAT SRL din Târgu-Jiu, societate administrată de Bogdan Florin Stanciu. Detalii, aici și aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.