Inginerul dat afară pentru că și-a cerut drepturile salariale în instanță contestă decizia de concediere
Inginerul dat afară pentru că și-a cerut drepturile salariale în instanță contestă decizia de concediere
Ultra - Scurte5 iulie 2013

Cariera Rosiuta495
Inginerul Claudiu Popescu de la Cariera Roșiuța, cel care a fost concediat după ce acționase în instanță CEO pentru drepturile salariale, va da în judecată cariera şi pe directorul Ion Ghiga, afirmând că motivele invocate pentru desfacerea contractului de muncă sunt inventate.
„Mulţumesc domnului director Ghiga că mi-a oferit şansa să fiu liber şi o să am timp să prezint cu dovezi neregulile din Cariera Roşiuţa“ a declarat Popescu, după ce a primit ieri decizia de concediere. „Din decizia domnului director rezultă că într-o activitate de 18 ani nu ai dreptul să ai grijă de sănătate, iar aceasta este un motiv de înlocuire. Este un abuz în serviciu făcut de directorul Carierei Roşiuţa. Toate declaraţiile le pot proba cu acte“, a continuat inginerul Popescu.
Directorul Ghica a explicat că la baza deciziei de concediere stau o serie de hotărâri, mai multe declarații şi adrese pentru demiterea lui Popescu, unele semnate de colegi de serviciu de-ai inginerului. „Salariatul Emil Popescu Claudiu se face vinovat de înstrăinarea mai multor materiale din patrimoniul unităţii, manifestarea unui comportament necorespunzător, agresiv faţă de salariaţii din subordine, injurii aduse acestora, folosirea personalului din subordine la diferite munci acasă în timpul programului de lucru“, se arată în decizia Carierei Roşiuţa din data de 3 iulie, acuzaţii pe care Popescu le contestă, mai ales că, după spusele inginerului, toate lucrurile de care este acuzat au avut loc în perioada în care era în concediu.
Directorul Diviziei Miniere, Daniel Antonie, a menţionat că schimbarea lui Popescu a avut loc după reorganizarea de la unitate, iar angajatul nu a vrut postul ce i-a fost oferit. „În urma reorganizării s-au făcut nişte mişcări de personal pe posturi, aşa cum au crezut directorii că oamenii sunt capabili să rezolve problemele în unitatea minieră. Am înţeles că dumnealui nu a semnat şi a intrat în concediu medical trei luni de zile. Între timp s-au făcut câteva plângeri din partea oamenilor din subordinea lui că i-a luat la munci acasă, că s-a furat, că s-a făcut, că are un comportament neadecvat, că înjură pe toată lumea. Ei au făcut o comisie acolo să vadă care este situaţia şi i-au cerut să dea notă explicativă. Atunci a fost plecat şi acum când a venit a refuzat, iar conform contractului de muncă i-a fost încetat contractul“, a declarat Daniel Antonie, şeful Diviziei Miniere. Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *