De ce Ion Tudor și cei trei fii ai săi merită câte un însoțitor pentru persoane cu handicap

PSD Gorj, în frunte cu președintele Florin Cârciumaru, s-au îngrijit atât de delicat de soarta lui Ion Tudor și a celor trei fii ai săi – Adrian, Cristi și Gabriel – toți patru angajați la stat, doar doi dintre ei – deocamdată! – propulsați în funcții de directori, încât ne determină să cerem public, în completarea măsurilor de protecție și asistență socială acordate acestora de statul român, să i se aloce, fiecăruia, câte un însoțitor pentru persoane cu handicap.

 Într-un județ cu peste 12.000 de șomeri, Cârciumaru s-a concentrat să angajeze toată familia Tudor la stat!

Într-un județ cu peste 12.000 de șomeri, în care autoritățile nu fac absolut nimic pentru înființarea de locuri de muncă, PSD-ul sfidează și umilește oamenii de rând angajând în structuri publice și promovând în funcții de conducere doar proprii activiști.

Nesimțirea liderilor PSD este atât de mare încât, nu de puține ori, au ajuns să angajeze și să promoveze familii întregi, singurul criteriu avut în vedere fiind culoarea politică “corectă”.

Cel mai edificator exemplu, în acest sens, este dat de Ion Tudor și cei trei fii ai acestuia, “aranjați” toți, fie la conducerea unor structuri publice, fie în funcții de execuție.

Fără a demonstra că se pricep cu adevărat la ceva, Ion Tudor și cel mai mare dintre fiii săi, Adrian Tudor, au fost plimbați de PSD Gorj prin mai multe funcții de conducere și prin mai multe instituții, care n-au nici cea mai vagă legătură unele cu altele. Singurul liant real în cv-urile celor doi este dat de susținerea politică de care au beneficiat, în special din partea președintelui PSD Gorj, Florin Cârciumaru, nașul de cununie al lui Adrian Tudor.

Ce legătură este între OPC, Poliția Locală, Garda de Mediu și Secția de Drumuri Naționale???!!!

Într-un timp scurt, Ion Tudor a condus OPC Gorj, Poliția Locală Tg Jiu și Garda de Mediu Gorj, ajungând, acum, la șefia Secției de Drumuri Naționale Târgu Jiu. Acest periplu dement pe la șefia a patru instituții care n-au nicio legătură unele cu altele demonstrează cinismul și iresponsabilitatea cu care liderii politici ai Gorjului înțeleg să conducă politic structurile de stat din județ. Practic, Cârciumaru și Călinoiu au alcătuit un corp de politruci care, de regulă, n-au nicio competență reală în vreun domeniu anume, pe care îi rotesc la comanda diverselor instituții publice. Pe deasupra, peste politrucii agreați de cei doi dinozauri dau năvală, în această perioadă, habarniștii din generația tânără, în frunte cu Teodorescu, Vână și Văcaru. Structurile de stat din Gorj au ajuns teatru de operațiuni pentru cele două tabere din PSD. Pe fondul acestei încleștări, pentru orice om de rând apolitic, indiferent cât de competent și cât de calificat este într-un domeniu anume, a devenit imposibilă nu doar promovarea într-o funcție, ci chiar și angajarea într-o structură publică.

Desigur, la fel se întâmplă la nivelul întregii țări, dar cred că în nicio altă zonă nesimțirea șefilor PSD-ului nu merge până la a angaja la stat familii întregi de pesediști, ca în Gorj.

Adrian Tudor a parvenit politic pe traseul Prefectură – ADIA – Baza de Tratament Săcelu – MINPREST

Cel mai mare dintre “pruncii” lui Ion Tudor tocmai a fost promovat de Cârciumaru ca director adjunct la MINPREST, deși în toată “cariera” lui n-a dovedit că ar avea vreo legătură cu domeniul de activitate al acestei structuri. Înainte condusese Baza de Tratament Săcelu, pe care a preluat-o în paragină și pe care, dacă s-ar fi priceput și ar fi stăruit la conducerea ei, ar fi putut să o scoată la lumină. Acestor politruci nu le lipsește, însă, doar o minimă competență asupra domeniilor în care sunt plasați de PSD, ci și orice formă de atașament față de structurile pe care ajung să le conducă. În mod normal, “marele” manager Adrian Tudor trebuia să aibă un plan managerial și o dorință firească de a și-l pune în practică la Săcelu, până la capăt. În realitate, astfel de oameni lipsiți de orice consistență personală sunt copleșiți și mânați doar de dorința de a parveni, care, în absența unor date native și dobândite, îi consacră ca impostori și îi cufundă în penibil.

Tot PSD-ul îi pusese, înainte, sub fund, lui Adrian Tudor și scaunul de director executiv la Agenția de Dezvoltare Intercomunitară ADIA, o sinecură de pe urma căreia a câștigat sute de milioane de lei vechi. Un timp, a fost șef de cabinet la cel mai somnoros dintre prefecții de Gorj, Ion Florescu, pentru care n-a fost în stare să facă nici cel mai elementar lucru: să-i ascundă somniferele.

De zece ani, Adrian Tudor e consilier local degeaba

Postul din care Adrian Tudor și-a dat, însă, măsura întregii sale incompetențe este cel de consilier local. În curând se împlinesc 10 ani de când Târgu Jiul beneficiază de deserviciile sale, probate și de rapoartele de activitate de pe site-ul Primăriei. Primele cinci rapoarte de activitate, pe perioada 2004 – 2008 sunt identice. Mai exact spus: sunt xerox-ate la modul foarte nesimțit. Deși legea obligă consilierii locali să își facă publice rapoartele de activitate, ultimul astfel de document existent pe site-ul Primăriei privește anul 2009, semn că din 2010 Adrian Tudor, neavând, ca și până atunci, niciun fel de activitate, l-a rugat pe nașul Cârciumaru să nu-i mai facă publice aberațiile. Poftiți de vă râdeți de limba de lemn a vajnicului lipitor de afișe Adrian Tudor…

 Desigur că cariera lui Adrian Tudor e abia la început. Dacă Teodorescu a ajuns ministru, mă gândesc că Adrian Tudor merită să fie propulsat de PSD măcar șef peste Europa sau ceva asemănător…

Alți doi băieței, angajați chiar de dom’ director Tudor, chiar în subordinea lui!

Ceilalți doi fii ai lui Ion Tudor n-au ajuns, încă, șefi de instituții publice, dar se antrenează intens, făcând și ei poze cu premierul…

Cristi Tudor a fost cules de tăticul lui de pe coclaurile înnămolite ale vieții, și angajat chiar în subordinea sa, la Secția de Drumuri Naționale Târgu Jiu.

Lăsând să se înțeleagă ori că a fost traumatizat în copilărie, ori că fotografia cu Ponta e singurul lucru notabil din viața sa, Cristi Tudor a explicat, destul de elevat, pe FACEBOOK, că dușmanii îi poartă pică, că n-au valoarea lui…

Celălalt fiu, Gabriel Tudor, a fost angajat de același Ion Tudor, tot în subordinea lui, cu aceeași nesimțire maximă, la Poliția Locală, pe când tăticul era șef acolo și săvârșea abuzuri în serviciu pe bandă rulantă, pentru mușamalizarea cărora mai mulți magistrați din Gorj și-au periclitat propriile cariere.

Deși în tabloul acesta deosebit de scârbos chiar nu mai contează, o parte dintre colegii lui susțin că, la momentul angajării, n-avea nici liceul terminat, dar a recuperat, apoi, la seral, la Bârsești…

Recomand oamenilor de rând, care n-au recomandare de la PSD Gorj pentru a fi angajați în structuri publice, să ceară, în prealabil, să fie adoptați de Ion Tudor, sau măcar să și-l ia ca naș pe Florin Cârciumaru. Apoi, angajarea și promovarea lor la conducerea unor instituții de stat se va produce instantaneu.

Pe de altă parte, din moment ce Florin Cârciumaru tratează, pe bani publici, pe cei patru bărbați din familia Tudor ca pe niște handicapați, îi sugerăm să analizeze oportunitatea de a le repartiza, fiecăruia, și câte un însoțitor. Conform legii…

Cer iertare celor peste 12 mii de șomeri existenți astăzi, oficial, în Gorj, pentru tonul extrem de blând și de tolerant în care am scris articolul de față.