Domnule Gorun, faceți public contractul de achiziție a clădirii de pe strada Vulcan!

gorun

În textul – de factură intelectuală foarte slabă – publicat azi de dl. Gorun, sub pretextul unor dezvăluiri despre fapte, ”de când era bunica tânără”, acesta atinge, totuși, un aspect care poate deveni interesant. În același timp, urmându-și instinctul de tăinuire a ilegalităților – instinct cu care a reușit să controleze pe toți cei pe care-i înfierează ”proletar”, de cand a ajuns vechil al UCB – dl. fost rector Gorun menționează ceva ce are potențial să devină ”dezvăluire”, dar apoi îl trece sub tăcere. E cineva surprins…?!

Este vorba de achiziționarea imobilului de pe strada Vulcan, în legătură cu care dânsul, Dl. Gorun, recunoaște public că ”a întreprins demersuri… și a obținut fondurile necesare achiziției”.

Îi solicităm public președintelui autosuspendat al ședinței Senatului UCB să prezinte public contractul de achiziție și, eventual, să răspundă la următoarele întrebări neîntârziat:

1.A avut vreo implicare în direcționarea banilor folosiți pentru achiziția clădirii din fondurile Ministerului Educației, când era, concomitent, secretar general la București și rector la Tg-Jiu? A semnat pentru acești bani, în calitate de secretar general?

2.Oferta făcută de UCB proprietarului pentru a achiziționa imobilul de pe strada Vulcan a fost cu 30-40% mai mare decât cea făcută de Primăria Tg-Jiu? De ce?

3.Prețul de achiziție a imobilului depășește cu mult prețul pentru imobiliare din zona respectivă? De ce? (Dacă ni se comunică prețul de achiziție, facem noi calculele).

4.Ce sume a investit UCB în renovarea acestui imobil pentru a-l face funcțional, după ce l-a achiziționat?

5.Pentru ce activități este folosit acest imobil acum? Cine beneficiază acum de investițiile făcute?

6.De ce prorectorii din acea vreme au refuzat să semneze acest contract de achiziție și să-l substituie pe dl. Gorun, ca ordonator de credite, în condițiile în care acesta, trimițând banii de la Minister către UCB, nu putea să semneze și de primire?

7.Cine a semnat acest contract de achiziție? Avea drept de semnătură?

Ca specialiști în investigații, îl sfătuim pe domnul Gorun Adrian ca, cel puțin  în viitor, când va mai face dezvăluiri, să se abțină de la a se autodenunța.

Așteptăm urgent răspunsurile!