Moartea Veronicăi Bulai, prilej pentru Caragea de a-și recompensa coordonatorul de doctorat

40 milioane lei, bani publici, a primit prorectorul Universității Petroșani, Victor Arad, pentru expertizarea bolovanului care a curmat viața mamei surorilor Gabor

Recent, GORJNEWS a publicat fragmente din rezumatul semianalfabet al lucrării de “docotorat” pe care Viorel Salvador Caragea a  susținut-o la Universitatea Petroșani, sub coordonarea prorectorului Victor Arad.

Apoi, am întrebat în scris conducerea Universității Petroșani două chestii de bun simț: ce calificativ a primit Caragea la susținerea lucrării sale de doctorat, în data de 11 mai 2013, și dacă Ministerul Educației Naționale a confirmat sau nu titlul de doctor în privința șefului IPJ Gorj. Rectorul Aron Poanta mi-a răspuns că tot ce l-am întrebat e secret și că să-mi văd de drum. Batjocura venită din partea unui conducător de universitate, care se presupune a avea un minim de educație, e mai greu de înghițit și mai șocantă. Totuși, neavând timp să deschid încă un dosar în instanță pentru necomunicare de informații publice, i-am lăsat în plata Domnului.

Trebuie reținut, însă, că Poanta l-a acoperit atât pe Caragea, cât și pe prorectorul său, Victor Arad, care avizase spre a fi publicat pe site-ul arad.victorUniversității Petroșani un rezumat de lucrare de doctorat semianalfabet. Mai mult, cum au aflat că mă interesez de subiect, au șters de pe site rezumatul catastrofal și l-au înlocuit cu unul acceptabil.
N-aș fi revenit asupra subiectului dacă Caragea nu și-ar fi dat, din nou, în stambă, exact în această zonă minată. Evenimentul tragic petrecut recent pe Cheile Oltețului, care a cauzat moartea Veronicăi Bulai, mama surorilor Gabor, a fost pentru Caragea pretextul perfect pentru  a băga în buzunarul coordonatorului său de doctorat câteva zeci de milioane, bani publici, plătiți de IPJ Gorj pentru realizarea unei expertize asupra unor întâmplări de o complexitate deosebită, cum ar fi: de ce bolovanul a căzut în jos, și nu în sus; de ce s-a spart capul Veronicăi, și nu bolovanul; ce se întâmpla dacă bătea vântul în sens invers ș.a.m.d. Pentru toate acestea, Viorel Arad a fost premiat de Caragea cu 40 milioane lei vechi, bani publici.
Dacă am fi solicitat punct de vedere  la IPJ Gorj, ni s-ar fi transmis, desigur, că inspectorul șef nu are nici cei mai mică implicare în desemnarea expertului, care e ales de organul de urmărire penală, sub atenta îndrumare a procurorului de caz.

Întrucât, după cum vedeți, știam răspunsul, nu ne-am mai obosit să-l aflăm.