Investițiile englezești de la Motru, agreate de Ministerul Economiei
Investițiile englezești de la Motru, agreate de Ministerul Economiei
Ultra - Scurte2 august 2013

Proiectele propuse de Camelia Khraibani privind înfiinţarea la Motru a staţiilor de brichetare a cărbunelui şi de gazeificare şi lichefiere a lignitului au fost agreate de Ministerul Economiei.
„Împreună cu partenerul englez am fost la Ministerul Economiei în vederea realizării unui studiu de fezabilitate. În cursul zilei de vineri mă voi întâlni cu domnul Ciurel, pentru a-i cere unele sfaturi. Am nevoie de ajutorul dumnealui, întrucât mineritul este un domeniu nou pentru mine, ţinând cont că până acum am lucrat în sistemul de sănătate. În zilele de 15 august şi de 2 septembrie ne vom întâlni şi cu reprezentanţii firmelor implicate în procesul tehnologic. Chiar dacă mi-am stricat vacanţa cu deplasările la Bucureşti, sper să pot duce până la capăt ceea ce mi-am propus. Oamenii din Motru vor să muncească, iar cele două fabrici le-ar asigura până la 300 de locuri de muncă”, a declarat Camelia Khraibani, după întâlnirea cu partenerii englezi şi cu ministrul secretar de stat.
Deputatul a mai precizat că s-au identificat posibile locaţii pentru realizarea staţiei de brichetare a cărbunelui şi a platformei de gazeificare şi lichefiere a lignitului. „Împreună cu domnul primar de la Motru am identificat şi posibile locaţii pentru înfiinţarea staţiei de brichetare a cărbunelui şi a platformei de gazeificare şi lichefiere a lignitului. Primele vizate sunt minele dezafectate, care întrunesc condiţiile prevăzute în proiect. Spaţiile în care se vor putea realiza staţiile trebuie să aibă apă, bandă de cărbune, cale ferată şi 50 de hectare de teren”, a spus Khraibani.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.