Investitori străini, interesaţi să revitalizeze mina de grafit din Gorj
Investitori străini, interesaţi să revitalizeze mina de grafit din Gorj
Ultra - Scurte4 iunie 2013

Doi investitori străini sunt interesați să redeschidă mina de grafit din Gorj. Aurel Bucur, directorul general al Salrom, a declarat: „Salrom a primit semnale puternice de interes din partea a doi mari investitori pentru revitalizarea minei de grafit Ungurelaşu, de lângă Polovragi. Salrom are, încă, licenţă pentru exploatarea grafitului în acest perimetru. Mina are rezerve importante de grafit şi poate fi redeschisă relativ uşor”.
Bucur estimează că reluarea exploatării de grafit se poate face cu o investiţie relativ mică. Salrom a demarat procedura pentru a pregăti detaliile tehnice şi financiare necesare lansării licitaţiei pentru mina de grafit. Directorul Salrom susţine că cel mai bun model de atragere a unui investitor privat este un joint venture cu Salrom: „Sigur, Guvernul stabileşte strategia de parteneriat pentru exploatarea grafitului. Din punctul meu de vedere cred că cel mai bine se pretează un joint- venture, asociere în care partenerul privat să vină cu bani şi tehnologia, iar Salrom cu licenţa de exploatare şi personalul calificat”.
În viziunea lui Aurel Bucur, partenerul privat va trebui să prelucreze grafitul în ţara noastră, să aibă licenţă pentru tehnologia de prelucrare şi patent de fabricare a grafenului. Mina din Gorj are o concentraţie de 30% grafit. Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *