Liberalul Manta: ''Călinoiu poartă vina morală pentru falimentul Azilului din Novaci şi al societăţilor Tisprest şi Vârful Păpuşa''
Liberalul Manta: ''Călinoiu poartă vina morală pentru falimentul Azilului din Novaci şi al societăţilor Tisprest şi Vârful Păpuşa''
Ultra - Scurte25 iunie 2013

Pantelimon Manta l-a acuzat, recent, pe președintele CJ Gorj, Ion Călinoiu, că poartă vina morală pentru falimentul căminului de bătrâni din Novaci şi al societăţilor Tisprest şi Vârful Păpuşa. Mai mult, Manta susține că probleme ar fi și la Parcul Industrial Bumbești Jiu. „E o realitate că societatea de la Tismana intră în faliment. Sunt probleme cu firma care exploatează cablul de la Rânca iar cireaşa de pe tort este SC Parc Industrial” a declarat Pantelimon Manta.
Manta susţine că a demisionat din Adunarea Generală a Acţionarilor a societăţii Tisprest când a văzut că este în faliment. „În ritmul acesta Consiliul Judeţean nu va putea menţine societăţile la care este acţionar” crede fostul prefect.
Ion Călinoiu nu este surprins de declaraţiile lui Pantelimon Manta şi face câteva precizări. Spune că Tisprest este o societate care vine din regimul comunist şi care nu s-a putut adapta în economia de piaţă. Are numai 6 angajaţi. SC Vârful Păpuşa a fost constituită pentru atragerea fondurilor europene necesare realizării unor investiţii în Rânca, iar managementul telescaunului, apei şi canalului ar putea fi externalizat. Cât despre Parcul Industrial, nici vorbă de faliment. Din contră, va fi extins.
Călinoiu crede că Pantelimon Manta are o mentalitate învechită, rămasă undeva la nivelul anului 1989. Îi transmite că, în 2013, Consiliul Judeţean nu mai face activitate de planificare a vieţii economice din judeţ. Detalii, aici.
 

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.