Locuitorii din Scoarța fără apă, funcționarii primăriei la mare, pe bani publici
Locuitorii din Scoarța fără apă, funcționarii primăriei la mare, pe bani publici
Ultra - Scurte8 august 2013

Funcționarii comunei Scoarța au plecat, împreună cu familiile, la cursuri de perfecționare la mare, în condițiile în care în comună, în mijlocul verii cu zile caniculare nu au apă la robinet, iar în cel mai fericit caz primesc o dată la două trei zile.
Consilierii locali din comuna Scoarța au aprobat alocarea sumei de aproximativ 300 de milioane de lei vechi pentru formare profesională a salariaților din primărie, pe litoralul românesc, mai exact în Stațiunea Jupiter, unde au plecat împreună cu familiile.
„În baza unei hotărâri de consiliu, salariații primăriei participă în această perioadă la un curs de pregătire la mare, ocazie cu care și-au luat și familiile. Prețul acestor cursuri este de aproximativ 300 de milioane de lei vechi. Membrii familiei care însoțesc angajații noștri sunt pe cont propriu și nu au nicio legătură cu fondurile pentru salariații noștri. Sunt cursuri pe administrație publică locală. Au plecat la mare 9 salariați, pentru că nu pot pleca toți în același timp”, a declarat Ion Stamatoiu, viceprimarul din Scoarța.
Acest lucru i-a enervat la culme pe locuitorii din comună, pentru că ei suferă din cauza lipsei apei în timpul verii, din cauză că autoritățile nu găsesc soluții și nici fonduri să repare sistemul de alimentare cu apă.
„Este inacceptabil așa ceva. Pur și simplu își bat joc de noi. Angajații primăriei se duc la mare cu familiile pe banii noștri, ai cetățenilor, iar noi suferim ca niște câini fără apă. Ei se simt bine pe litoral, iar noi murim de sete și facem viermi și păduchi. Soluții pentru a repara sistemul de alimentare cu apă nu au. Să le fie rușine! Numai primarul este de vină pentru acest lucru, că el a inițiat proiectul pe care l-au votat consilierii. A cheltuit 300 de milioane din banii comunei să trimită angajații în concediu”, a declarat un cetățean nemulțumit.
În timp ce locuitorii din Scoarța dovedesc că nu le curge apă la robinete de ceva timp, autoritățile locale din Scoarța susțin contrariul.
„Avem ghinion cu apa. Probleme cu apa nu avem numai noi, la Scoarța. Și anul acesta s-au defectat 2 pompe de la Bobu, s-au ars. Noi am prevăzut un miliard de lei vechi pentru forarea unui nou puț, dar neșansa noastră a fost că s-au ars aceste pompe. Probleme avem pe zona Copăcioasa și am restricționat consumul. Le dăm apă o dată la două zile. Nu este adevărat că nu primesc apă. Suntem urmăriți de ghinion, ce să facem”, a mai precizat Ion Stamatoiu. Detalii, aici.
 

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.