Manțog vrea să înapoieze CEO vila din Primăverii
Manțog vrea să înapoieze CEO vila din Primăverii
Ultra - Scurte25 iunie 2013

Fostul secretar de stat în Ministerul Economiei, Ionel Manţog, încarcerat în Penintenciarul Târgu Jiu, s-a adresat conducerii CE Oltenia cu o cerere prin care îşi arată disponibilitatea de a preda imobilul din cartierul Primăverii pentru care a fost condamnat, refuzând să achite prejudiciul de aproape 400.000 de lei către gigantul energetic.
Manţog a afirmat de multe ori că nu locuieşte în acea „mizerie” de casă şi că nu-i aparţine, întrucât nu a fost preluată încă de la fosta SNLO. Instanţa însă, mai exact Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a decis că, odată ce beneficiar al imobilului este soţia lui Manţog, casa aparţine familiei şi reprezintă prejudiciul rezultat din infracţiunile pentru care Ionel Manţog le-a comis din funcţia de director economic al companiei. Prin sentinţa de condamnare, judecătorii Înaltei Curţi au dispus şi confiscarea contravalorii vilei, respectiv 378.526 de lei.
Cererea, trimisă din penitenciar, a ajuns pe masa juriştilor de la CEO, printre ei şi Cosmin Popescu, cel care a primit o condamnare de 2 ani cu suspendare pentru că l-a favorizat pe Manţog tot în legătură cu această casă.
Deocamdată, juriştii companiei nu s-au pronunţat asupra cererii lui Manţog, însă, dacă răspunsul ar fi favorabil, prejudiciul nu ar fi recuperat, ci ar dispărea din dosar. Acest aspect l-ar ajuta pe fostul democrat-liberal să-şi promoveze cererea de revizuire, arătând că a scăpat de acuzaţii.
Ionel Manţog şi Ion Vulpe au fost condamnaţi definitiv, în iulie 2012, la 5 ani de închisoare cu executare, în dosarul „Strămutaţi de lux”. Sentinţa a fost dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cei doi fiind acuzaţi de abuz în serviciu în formă calificată. Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.