Mârșăvie marca Condescu: SNLO a dat bani, în numele sindicatelor, pentru Pandurii
Mârșăvie marca Condescu: SNLO a dat bani, în numele sindicatelor, pentru Pandurii
Ultra - Scurte13 august 2013

Un document privind finanţarea Clubului Pandurii în anul 2009, pentru sezonul competiţional din 2010, a scos la iveală o ilegalitate comisă de fostul director al SNLO Daniel Burlan. Astfel, în anexa privind finanţarea clubului de fotbal, SNLO şi USMO apar cotizante cu aceeaşi sumă, în mod cât se poate de fraudulos, pentru că nicio lege nu permite astfel de asocieri. În fapt, Condescu şi Burlan au mascat o mârşăvie: USMO nu a dat bani la club şi, astfel, ar trebui să fie exclus din rândul membrilor, conform statutului.
Într-un protocol semnat de Burlan, la aceea dată, șef al SNLO, Octavian Graure, atunci, director la Complexul Turceni, Gheorghe Daviţoiu, la vremrea respectivă, director la Complexul Rovinari, Viorel David, de la Artego, Cârciumaru şi Condescu, este prevăzută suma pentru finanţarea Pandurii în anul 2010: 12.900.000 de lei, adică în jur de 3 milioane de euro, suma provenind, cel puțin în teorie, de la patru cotizanți respectiv producătorii de energie şi lignit, precum şi de la organizaţia sindicală. Însă, în practică, lucrurile stau puțin diferit. Astfel, în timp ce Complexul Turceni figurează cu 4 milioane de lei, iar Complexul Rovinari cu 2,9 milioane de lei,  SNLO figurează, in mod suspect, cu 6.000.000 de lei, alături de USMO.
Mai ciudat este că anexa este semnată doar de Daniel Burlan, semn că s-a angajat să dea 6 milioane de lei din conturile SNLO în numele companiei, dar şi a unui privat, în acest caz USMO, ceea ce nu este tocmai legal.
Mai mult decât atât, practica a fost continuată şi în 2011, însă atunci „SNL Oltenia + USMO” au cotizat cu 8 milioane de lei, iar cele două termocentrale cu câte 6,4 milioane de lei. Conform protocolului Pandurii, dacă nu se achită cotizaţia trei luni consecutiv, membrul restant este eliminat din asociaţie, ceea ce înseamnă că CEO poate cere, lejer, scoaterea din asociaţie a USMO.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *