Medic de la Spitalul de Urgență Tg. Jiu, acuzat de moartea unui nou-născut
Medic de la Spitalul de Urgență Tg. Jiu, acuzat de moartea unui nou-născut
Ultra - Scurte16 septembrie 2013

Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu este, din nou, în mijlocul unui scandal de malpraxis, după ce un nou-născut a murit la puțin timp după naștere. Părinții copilului îl acuză pe medicul dr Viorică Tabacu de incopentență. Mai mult, Cătălin Mogoş, tatăl copilului, a anunţat Poliţia în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică şi a depus o plângere, solicitând deschiderea unei anchete.
„Doctorul care s-a ocupat de caz mi-a omorât copilul. Până am venit la spital, am plătit din buzunarul nostru analize şi ecografii ca să ne asigurăm că totul este în regulă şi toţi medicii ne-au asigurat că sarcina a evoluat bine. Aici nimeni nu a făcut însă nimic. La 10.00 seara au venit şi ne-au spus doar că a murit copilul, dar fără să ne spună şi de ce. Nu se poate aşa ceva, e o dovadă clară de incompetenţă”, a declarat Cătălin Mogoş.
Grav este și că Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a avut o reacţie de toată jena în acest caz.  Tatăl fetiţei decedate spune că, foarte vag, de la cadrele medicale, ar fi aflat ba că bebeluşul avea cordonul ombilical înfăşurat în jurul gâtului, ba că nu respira, ba că sarcina nu era cum trebuie.
Medicul acuzat de decesul copilului, dr Viorică Tabacu, a refuzat să comenteze, în orice fel, cele întamplate. La Spitalul Târgu-Jiu au existat, în ultimii ani, mai multe acuzații de malpraxis, însă, până acum, nici un caz nu a fost finalizat de anchetatori.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *