Medicul acuzat de moartea unui nou-născut, suspendat
Medicul acuzat de moartea unui nou-născut, suspendat
Ultra - Scurte17 septembrie 2013


Conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a decis suspendarea doctorului Viorică Tabacu, acuzat de moartea unui nou-născut, după ce medicii legiști au confirmat acuzele părinților. Astfel, legiștii au stabilit că fetiţa era sănătoasă, iar decesul a intervenit ca urmare a sufocării cu cordonul ombilical, din cauză că medicul de gardă, ginecologul Viorică Tabacu nu a intervenit la timp pentru a salva copilul.
Managerul privat al Spitalului, Cristian Vlădoiuanu, a stat de vorbă cu membrii familiei şi a încercat să le explice că nu va lăsa lucrurile aşa cum păreau să fie duminică, adică fără nici un vinovat. De asemenea, acesta a menţionat şi că a cerut o anchetă a Colegiului Medicilor Gorj în acest caz, pentru a se stabili culpa medicală a personalului implicat în acest deces.
Tatăl fetiței decedate a depus plângere şi la poliţie şi a declarat că nu va cere daune morale, ci doar va solicita ca medicul care se face vinovat de moartea singurului copil să nu mai profeseze.
„Tot ce îmi doresc este să-mi aducă fetiţa înapoi. Ştiu că acest lucru nu se mai poate, în loc de certificatul de naştere am primit certificatul de deces. În cazul ăsta, nu vreau daune morale, nu vreau decât să fie dat afară acest medic, să nu mai nenorocească şi alţi oameni. Nu vă închipuiţi cât de mult am aşteptat acest copil. Soţia mea a renunţat şi la serviciu, a stat acasă, a făcut analize şi ecografe din prima lună de sarcină, să fie totul bine şi îmi omoară un medic copilul pentru că este total indiferent”, a spus Cătălin Mogoş.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *