Minerii de la Cariera Jilț Nord, în pericol de a intra în somaj tehnic
Minerii de la Cariera Jilț Nord, în pericol de a intra în somaj tehnic
Ultra - Scurte2 august 2013


Cei aproximativ 1000 de mineri de la Cariera Jilţ Nord sunt în pericol de a intra în șomaj tehnic, din cauza faptului că activitatea a patru excavatoare este blocată de un cetăţean ce deţine terenuri în faţa fronturilor de lucru. Conducerea Diviziei Miniere a declarat că pentru cei 1.500 metri pătraţi de teren silvic şi agricol, cetăţeanul solicită suma de 10 miliarde lei vechi, dar şi angajarea a zece persoane.
„Sunt probleme foarte mari la Jilţ Nord, şi avem patru excavatoare oprite, iar proprietarul de teren pur şi simplu nu vrea să stea de vorbă cu noi, nu vrea să negocieze. Pentru suprafaţa de silvic deţinută vrea o sumă foarte mare, 10 miliarde de lei vechi, dar şi zece angajări, aşa pur şi simplu, pe cine doreşte dânsul”, a explicat şeful Diviziei Miniere, Daniel Antonie.
În aceste condiții, deşi luna trecută Cariera Jilţ Nord era planificată să producă 250.000 de tone cărbune, din cauza cetăţeanului în cauză unitatea nu a produs decât 100.000 tone lignit.
„Sunt 1.000 de oameni la Jilţ Nord care îşi vor pierde serviciul şi consider că trebuie luată atitudine. Nu avem ce face şi probabil în august o să băgăm oamenii în şomaj tehnic”, a declarat Antonie, care a mai precizat că, dacă s-ar afla în vigoare legea exproprierii pentru cauză de utilitate publică, aceste situații ar putea fi evitate.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.