Minerii nu mai vor să dea bani la sindicate
Minerii nu mai vor să dea bani la sindicate
Ultra - Scurte6 septembrie 2013

Tot mai mulți salariați ai CEO cer administraţiei să nu le mai reţină cotizaţiile direct pe ştatul de plată. Astfel de solicitări circulă prin subunităţile companiei de vreo câteva zile, fiind centralizate şi aduse la cunoştinţa conducerii în jur de câteva zeci de cereri.
Însă, numărul celor care solicită să nu li se mai rețină sumele pentru susţinerea sindicatelor crește, simțitor, pe zi ce trece. Acest lucru nu înseamnă decât un singur lucru, și anume, angajații CEO și-au pierdut încrederea în liderii de sindicat. Acest lucru mai reiese și din faptul că, luna trecută, din câteva mii de membrii, doar unul şi-a achitat cotizaţia pentru FNME, de exemplu.
În prezent, CEO nu mai reţine cotizaţiile direct pe ştat decât în cazul în care, anexat la tabelele depuse de sindicalişti cu cotizanţii, sunt şi cereri scrise prin care membrii solicită în mod expres să li se ia banii, pentru a finanţa sindicatele. Se pare însă că apar mai multe solicitări „pe invers”, în care angajaţii cer, tot în mod expres, să nu le mai fie reţinute cotizaţiile.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *