Ministrul Niță: ''Datoriile pe care CEO le are de încasat de la beneficiari trebuie recuperate''
Ministrul Niță: ''Datoriile pe care CEO le are de încasat de la beneficiari trebuie recuperate''
Ultra - Scurte5 iunie 2013

Ministrul Energiei, Constantin Niţă susţine ferm că datoriile pe care CE Oltenia le are de încasat de la beneficiari trebuie recuperate. Acesta a declarat că Laurenţiu Ciurel trebuie să treacă la acţionări în instanţă, deşi ştie că pentru anumite sistări de livrări este nevoie de emiterea de acte normative.
CEO are de încasat de la principalii beneficiari aproximativ 5.000 de miliarde lei vechi. Stoparea livrării de cărbune către Romag Termo ar produce, în opinia lui Ciurel, o adevărată tragedie. Întrebat cum va putea stopa livrările de cărbune către anumiţi colaboratori, având în vedere că este managerul privat al companiei, Ciurel a precizat că nu îi permite statul acest lucru.
„Sunt două unităţi, Romag Termo şi Oltchim, odată companii fanion în ţară. La ora asta Romag Termo produce apă grea şi, ca tehnologie, oprirea se face în condiţii de securitate mai mari de 250 de zile. Oprirea bruscă ar duce la poluarea transfrontalieră a Serbiei şi Bulgariei cu hidrogen sulfurat. Există documente date de minister în acest sens, oprirea se face pe un program clar stabilit”, a explicat Ciurel.
Situaţia cu Oltchim este una asemănătoare în condiţiile în care CET Govora datorează peste 1.000 miliarde lei vechi către CE Oltenia. Sistarea livrărilor de cărbune ar duce, în opinia managerului Ciurel, la poluarea sudului ţarii cu clor. Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *