Minprest a decis prelungirea contractelor de muncă pentru protestatarii de la Seciuri
Minprest a decis prelungirea contractelor de muncă pentru protestatarii de la Seciuri
Ultra - Scurte5 septembrie 2013

Conducerea Minprest a decis prelungirea contractelor de muncă, până la 31 decembrie, pentru cei 54 de protestatari care au blocat, ieri, un drum de acces spre Cariera Seciuri, după ce au aflat că vor fi mutaţi cu serviciul în altă localitate, fără să li se asigure transportul. Însă, având în vedere că naveta până la locul de muncă ar fi fost mai scumpă decât salariul pe care aceștia îl au, mutarea nu ar fi fost o opţiune de luat în calcul pentru salariaţi.
Nemulțumirile au plecat și de la faptul că între cei 18, din totalul de 54 de angajați, numai 4 sunt din Roșia de Amaradia, restul fiind din alte localități. Însă, toți cei care riscă să-și piardă locul de muncă au avut terenurile afectate de activitatea minieră.
„În primul rând, din cei 18 care vor rămâne, numai 4 sunt din Roșia de Amaradia, iar restul din alte localități. Ca să vă dați seama ce au putut să facă, diferența de oameni până la 54 sunt toți din comuna Roșia de Amaradia, toți au terenurile afectate de carieră şi sunt puși pe liber sau la dispoziția Minprest. Am discutat  cu cei de la Minprest și mi s-a spus că mai există o posibilitate să ofere câteva locuri de muncă la Rovinari, dar fără transport. Asta  ar însemna că niciunul nu ar putea accepta o asemenea variantă, pentru că salariile sunt de 4 milioane și nu le ajung banii nici pentru transport”, a precizat Liviu Cotojman, primarul comuna Roșia de Amaradia.
Directorul adjunct al Minprest, Alin Văcaru, a ținut să precizeze că deocamdată nu se știe câte persoane își vor continua activitatea, însă nimeni nu va rămâne fără loc de muncă, ci există posibilitatea să fie mutați la Jilț, asta dacă salariații sunt dispuși să facă sacrificii. Surse din Minprest susţin că în urma protestului, salariaţilor li s-au prelungit contractele de muncă până la 31 decembrie.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.