Morega, atac la Cârciumaru: "Bulibaşa de pe Jiu a pierdut un sfert din populaţie de când este primar!"
Morega, atac la Cârciumaru: "Bulibaşa de pe Jiu a pierdut un sfert din populaţie de când este primar!"
Ultra - Scurte8 mai 2013

Într-un interviu acordat cotidianului „Pandurul”, fostul deputat Dan Ilie Morega atrage atenția asupra scăderii considerabile a populației Târgu Jiului, în contextul neputinței și al dezinteresului manifestate de primarul Florin Cârciumaru, din 2000, de când a preluat conducerea administrativă a orașului, de a crea locuri de muncă:
„(…) În perioada 2006-2007, Târgu Jiului îi mai trebuiau încă 3.000 de locuitori pentru a trece la un grad superior, avea undeva la 97.000 de locuitori. În anul 2011, la ultimul recensământ, populaţia a ajuns la 77.847 de locuitori. Astfel că, la Târgu Jiu, populaţia a scăzut cu circa 20.000 de locuitori.
(…) Este inadmisibil ca Florin Cârciumaru să nu constate în mandatele sale de Bulibaşa de pe Jiu că a pierdut un sfert din populaţie de când este primar, tendinţa fiind în continuare în scădere. Din nefericire, capacitatea organizatorică şi priorităţile lui Florin Cârciumaru nu au fost locurile de muncă, iar oamenii au fost nevoiţi să plece acolo unde au găsit de lucru.
(…) Sunt convins că în loc să crească gradul municipiului, primarul Cârciumaru va reuşi să-l coboare încet şi sigur. Dacă va mai candida 2-3 mandate ne vom putea împuţina mai uşor. Doar aşa avem şanse să ajungem de la 100.000 de locuitori la 50.000 de locuitori.
(…) Îi mai transmit lui Cârciumaru că sunt frumoase şi florile de pe stâlpi şi apa ce se risipeşte dintr-o cisternă inadecvată şi care face nămol pe străzile municipiului de îţi murdăreşti autoturismul din nou, însă oamenii au nevoie de locuri de muncă pentru a nu mai pleca să lucreze în altă parte.”
Interviul integral, aici.

1 COMENTARII
  • MMP 08.05.2013 la ora 9:14 am
    Mentalitate tipic comunista,de tipul: sa fie cat mai multi, cat mai multe. Sa avem de dragul de a avea. Pai toate orasele tarii sunt in scadere, pentru ca Romania nu are natalitate. Oamenii nu mai fac copii.De unde sa creasca Targu jiul atunci?
Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.