Negocierile dintre administrația CEO și FNME, reluate
Negocierile dintre administrația CEO și FNME, reluate
Ultra - Scurte6 august 2013

Discuțiile dintre FNME și administrația Complexului Energetic Oltenia vor fi reluate. Decizia a fost luată, ieri, în cadrul Colegiul Director al Federației, când Biroul executiv al mișcării sindicale a fost împuternicit să reia dialogul social cu administrația companiei.
Ion Rușeț, prim-vicepreședintele FNME, a menționat că printre problemele renegociate se află și acele dezacorduri privind modul de colectare a cotizaţiilor şi inspectorii sociali. Rușeț a mai precizat că este sigur că se va ajunge la un consens cu administraţia, printr-un ”dialog susţinut”.
În continuare, redăm cominicatul de presă integral, emis de FNME:
“Colegiul Director al Federaţiei Naţionale Mine Energie, întrunit în şedinţă la Tg.Jiu în data de 05 august 2013, a împuternicit Biroul Executiv al FNME să reia dialogul social cu administraţia SC Complex Energetic Oltenia SA.
Suntem conştienţi că acţiunile de forţă nu pot să conducă decât la destabilizarea situaţiei din C.E.O SA şi la o stare de tensiune externă.
Considerăm că pacea socială trebuie să fie prioritară pentru ca SC CE Oltenia SA să fie capabilă să depăşească toate momentele grele cu care este nevoită să se confrunte.
Suntem decişi să acordăm prioritate maximă păcii sociale care poate fi obţinută doar prin acordul de voinţă al administraţiei SC Complex Energetic Oltenia SA şi al sindicatelor din Federaţia Naţională Mine Energie”, se mai arată în comunicat.
Întrebat despre ce probleme vor fi renegociate, primvicepreşedintele FNME Ion Ruşeţ a declarat: “Este vorba despre acele dezacorduri privind modul de colectare a cotizaţiilor şi inspectorii sociali. Sunt convins că vom ajunge la un consens cu administraţia, printr-un dialog susţinut”.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *