Niță: ''Investiția chineză de la Rovinari este în pericol. 700 de angajați TESA vor fi trimiși în producție!''
Niță: ''Investiția chineză de la Rovinari este în pericol. 700 de angajați TESA vor fi trimiși în producție!''
Ultra - Scurte13 septembrie 2013

Cotizațiile către sindicate vor fi încasate așa cum a spus Ciurel, investiția chineză de la Rovinari este în pericol de a nu mai fi realizată și aproximativ 700 de angajați TESA vor fi trimiși în producție. Acesta pare să fie bilanțul întâlnirii de ieri dintre CEO, sindicate, și Ministrul Niță.
Unul dintre cele mai importante puncte de discuție, din punctul de vedere al sindicatelor, a fost modul de încasare al cotizațiile. Astfel, liderii sindicali s-au plans lui Niță că nu mai ajung la sindicate cotizațiile, însă ministrul Energiei a ținut să spună că este de acord cu administrația CEO, fiind normal ca aceste cotizații să fie reținute pe statele de plată doar pe bază de cereri individuale.
„Sindicatele să aducă cereri semnate de fiecare salariat  în parte cu dorința acestuia de a plăti cotizația într-un anumit cont pe care îl va indica sindicatul respectiv. În condițiile în care majoritatea salariaților vor face aceste cereri, atunci plângerile penale, depuse de FNME, vor fi nejustificate”, a declarat ministrul Niță.
De asemenea, s-a discutat și despre investiția chineză, de un miliard de euro, de la Rovinari. Conducerea CEO a cerut sprijinul lui Niță, deoarece proiectul este în pericol de a nu se mai face, din cauza pretenților exagerate ale părții chineze. Aceștia au solicitat să nu plătească taxe vamale pentru echipamente, să primească un ajutor de stat, și de asemenea, au cerut să demoleze aproape  jumătate din clădirile SE Rovinari, inclusiv sediul administrativ și cantina unității.
Constatin Niță a declarat că va face demersuri pentru găsirea unei soluții privind schema de ajutor, sub forma unor subvenții, însă nu a fost de acord cu demolarea clădirilor de la SE Rovinari.
După finalizarea discuțiilor cu ministrul Energiei, Laurențiu Ciurel a declarat că, începând cu anul viitor, 600 – 700 de salariați ai aparatului TESA vor fi trimiși să lucreze în producție.
„Funcțiile de conducere rămân tot alea, dar, începând cu anul viitor, se  desființează posturi TESA, conducerea va fi unitară, costurile de administrare vor scădea foarte mult și 600 -700 de salariați TESA probabil vor merge în producție”, a declarat Ciurel.
Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.