Parlamentarii din Oltenia, concluzii împărțite după întâlnirea cu sindicatele
Parlamentarii din Oltenia, concluzii împărțite după întâlnirea cu sindicatele
Ultra - Scurte10 iunie 2013

12 parlamentari din Gorj, Dolj și Mehedinți au acceptat invitația președintelui FNME, Marin Condescu, de a discuta la Târgu Jiu despre situația CE Oltenia, unde liderul de sindicat a a prezentat cifre privind starea economică a gigantului energetic, dar și câteva soluții. Mai mult, Condescu a explicat că marea problemă a companiei este lipsa contractelor permanente, bilaterale. Acesta crede că afirmația conducerii, aceea că vor vinde o medie de 1300 de MWh, este o manipulare.
Părerile parlamentarilor după această întâlnire au fost împărțite. În timp ce concluzia deputatului PC Dolj Cristiana Anghel a fost că ”la CE Oltenia se încalcă legea”, iar senatorul PP-DD Gorj Tudor Barbu a comparat CE Oltenia cu Titanicul, îndemnul deputatului PSD Gorj Vasile Popeangă a fost „tineţi steagul sus!”.  Dian Popescu crede că ”dialogul s-a transformat în şmecherie de cartier”, iar democrat-liberalul Marinică Dincă a cerut să vadă contractul de management al lui Ciurel, explicând că nu înțelege cum e posibil ca acesta să fie înca în funcție, dacă nu realizat țintele de management.
Marius Bălu, senator PD-L de Mehedinți, a acuzat PSD Gorj că ”l-ar ține în brațe” pe Ciurel, despre care a spus că a adus CEO ”pe marginea prăpastiei” în mai puțin de șase luni. Senatorul PSD Toni Greblă a declarat că este prima dată în 23 de ani când asistăm la o asemenea criză între administrație și sindicate. Greblă a mai spus că s-a întâlnit cu primul ministru, Victor Ponta, cu care a avut o discuție pe tema CEO. ”Dânsul nu are doar grijile companiei, mi-a spus și vă transmit că a făcut pentru zonă ce se putea face la nivelul dânsului până astăzi”, a spus acesta, amintind de mutarea sediului de la Turceni la Târgu Jiu. Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.