Parlamentarii USL arată cu degetul spre CEO pentru numărul mare de șomeri din Gorj
Parlamentarii USL arată cu degetul spre CEO pentru numărul mare de șomeri din Gorj
Ultra - Scurte19 iulie 2013

Parlamentarii USL de Gorj refuză sa-și asume orice fel de responsabilitate pentru numărul mare de șomeri din județ și aruncă vina pe autoritățile locale pentru că nu au știut să atragă investitori, dar și pe Complexul Energetic Oltenia, care a lăsat prestatorii de servicii fără obiectul muncii. O statistică făcută la nivelul județului Gorj arată faptul că, de la începutul anului şi până în prezent, peste 3500 de gorjeni au devenit şomeri, neluând în calcul pe cei care nu au putut beneficia de acest sprijin. Numai disponibilizări colective au fost peste 1000. Tot în aceeaşi perioadă, au fost efectuate şi circa 2600 de angajări.
Deși recunoaște că situația nu este tocmai una bună, deputatul PSD Mihai Weber, nu poate să explice de ce s-a ajuns în această situație, însă, arată. timid, cu degetul spre CEO și Hidroelectrica. Nu ştiu de ce la noi este numărul acesta ridicat de şomeri, probabil şi Hidroelectrica a intrat în incapacitatea asta de plată şi una dintre măsuri a fost restructurarea, sunt societăţile care au prestat servicii pentru activitatea minieră. E adevărat, ca semnal nu e deloc pozitiv, nu e un lucru bun”, a spus deputatul Weber.
Un alt parlamentar PSD care aruncă vina pe Complexul Oltenia este Toni Greblă, care spune că economia judeţului a avut de suferit de pe urma regresului înregistrat de activitatea minieră. „Din păcate economia judeţului este strict dependentă de activitatea din minerit şi de activitatea de producere a energiei electrice. Spuneam din luna februarie, datorită unor condiţii obiective, dar şi prea multului subiectivism, activitatea din minerit a cunoscut un regres, producţia de energie este sub capacitatea optimă de funcţionare şi toate astea au influenţat întreaga economie a judeţului” a explicat Greblă, care a ținut să precizeze că vinovate pentru acestă situație sunt și autoritățile locale, pentru că nu au știu să atragă investitori.
De asemenea, și senatorul PNL Dian Popescu vede în CE Oltenia principalul vinovat pentru numărul mare de șomeri din Gorj. „Foarte multe persoane din judeţul Gorj şi-au pierdut locurile de muncă pentru că nu a funcţionat Complexul Energetic Oltenia. Discutăm de câteva mii de oameni de la începutul anului numai în industria orizontală, cea care ocupă practic forţa de muncă, nu pilonul în sine, nu Complexul în sine. Industria pe orizontală are angajaţi mai mulţi decât Complexul. M-am şi separat de deciziile luate în CE Oltenia pentru că nu se pot respecta promisiunile cu un asemenea management”, a declarat senatorul Dian Popescu. Detalii, aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.