Pedeliștii acuză: ''Concedierile de la Finanţe sunt ilegale!''
Pedeliștii acuză: ''Concedierile de la Finanţe sunt ilegale!''
Ultra - Scurte8 august 2013

Vicepreşedintele PDL Raluca Turcan a declarat că recentele concedieri de la ANAF au fost făcute în afara legii, și îi îndeamnă pe funcţionarii care vor fi afectaţi de restructurarea ANAF şi vor rămâne fără serviciu să dea guvernul în judecată, fiind sigură că vor câştiga procesele. Din Gorj, de aceste disponibilizări au fost afectați 266 de angajaţi de la Finanțe, care au fost trimiși acasă fără a se urma procedurile concedierilor colective.
„Prin Ordonanţa 74/2013 privind restructurarea ANAF Guvernul Ponta politizează instituţiile fiscale, sub ochii românilor şi ai Băncii Mondiale. Această ordonanţă ar fi trebuit să modernizeze administraţia fiscală prin îmbunătăţirea şi reorganizarea activităţii Agenţiei. În loc de modernizare, mii de persoane sunt lăsate pe drumuri fără explicaţii şi fără criterii, în afara legii „, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, Raluca Turcan, care a mai precizat că ordonanţa spune clar, la articolul 100, că se face reorganizare prin fuziune ceea ce ar însemna că angajaţii instituţiilor se pot regăsi în noua structură pe alte poziţii.
Acest lucru nu s-a întamplat, însă, la Sibiu, când zilele trecute 240 de salariați ANAF au primit preaviz, cu posibilitatea de a opta pentru 160 de posturi noi, ceea ce înseamnă că 80 de persoane pleacă acasă direct.
„Avocatul Poporului trebuie să se autosesizeze cu privire la emiterea acestei ordonanţe de urgenţă pentru că este încălcat articolul 115 alineatul 4, iar urgenţa este invocată doar pentru a ocoli dezbaterea parlamentară”, a concluzionat Raluca Turcan.
Detalii, aici.
 

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *