Pisc: ''Se anunță mii de disponibilizări anul acesta. FMI a evitat subiectul!''
Pisc: ''Se anunță mii de disponibilizări anul acesta. FMI a evitat subiectul!''
Ultra - Scurte24 iulie 2013

Vicepreşedintele Blocului Naţional Sindical (BNS), Ion Pisc, a declarat marţi că reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, ai Băncii Mondiale şi ai Comisiei Europene nu au discutat cu reprezentanţii sindicatelor despre subiectul disponibilizărilor, aflat pe agenda de lucru.
”Deşi subiectul disponibilizărilor nu a fost discutat în cadrul întâlnirii cu experţii FMI, estimările noastre arată că până la finele anului riscăm să ne confruntăm cu pierderea a până la 10.000 de locuri de muncă. Cel mai grav este însă faptul că nu există soluţii pentru reconversia profesională a salariaţilor disponibilizaţi”, a spus Pisc, care a mai precizat că există o pasare a responsabilităţii între FMI şi Guvernul român.
Pisc a declarat, tot marți, înaintea întâlnirii cu repezentanții FMI, că în urma privatizării sau restructurării mai multor companii cu cu capital de stat vor avea loc mii de disponibilizări până la finalul anului.
„Este vorba despre 3.600 disponibilizări de la Poşta Română, 1.000 de disponibilizări din zona de servicii a grupului Electrica Serv, 1.000 de disponibilizări de la unităţile de producţie a energiei electrice şi termice, 1.300 de disponibilizări de la Termoelectrica Galaţi şi Brăila şi de la Elcen”, a declarat Pisc. Detalii, aici și aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată.