Ponta, despre minerii blocați în subteran: ''Minuni nu putem să facem!''
Ponta, despre minerii blocați în subteran: ''Minuni nu putem să facem!''
Ultra - Scurte19 iulie 2013

Minerii de la Paroșeni, care s-au blocat, ieri, în subteran, nemulțumiți fiind că CE Hunedoara nu le mai cumpără cărbunele, au cerut ca în mijlocul lor să vină, posibil chiar azi, atât premierul Victor Ponta, cât şi ministrul economiei, Varujan Vosganian.
Liderul sindicatului „Huila”, Domokos Laszlo, a declarat, joi seară, că directorul Societăţii Naţionale Închideri Mine Valea Jiului, Petre Drăgoescu, a discutat cu minerii de la Paroşeni, blocaţi în subteran, prezentându-le soluţia de luare în custodie a cărbunelui, însă ortacii au refuzat-o.
„Tot ceea ce e omeneşte posibil vreau să facem pentru acei oameni, minuni însă nu o să putem face, adică să spui că de acum încolo cumpărăm tot cărbunele chiar dacă nu e de bună calitate sau nu ai ce să faci cu el. Cele trei mine sunt în programul de închidere, trebuie gsite pentru cei care lucrează acolo soluţii de tranziţie de la această perioadă la perioada ulterioară”, a declarat Premierul Ponta, care a mai precizat că ministrul Economiei, Varujan Vosganian, va fi prezent, cel mai probabil, vineri, în Valea Jiului, pentru a discuta cu minerii.
Numărul total al minerilor ce refuză să iasă din subteran a ajuns la 550. De asemenea, minerii din schimbul trei de la Mina Paroşeni au anunţat că intenţionează şi ei să se blocheze în subteran. Detalii, aici și aici.

    Adaugă un comentariu

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *